KO JE BIO KOBI Psovao na srpskom, voleo Srbe (VIDEO)

0
287

Svet je u suzama. Košarka je ostala bez jednog od najvećih svih vremena, Kobija Brajanta. Pamte se njegove psovke na srpskom jeziku, prilikom promašaja sa linije slobodnih bacanja, ali i pregršt lepih reči na adresu naših bivših i sadašnjih asova.

Za vreme poslednjeg Svetskog prvenstva u Kini, Kobi Brajant hvalio je srpsku reprezentaciju.

– Stvarno volim da gledam Nikolu Jokića. Zbog njegovih veština, zbog njegovih odluka… Ali, on nije jedini – rekao Kobi. 

Nikola Jokić, Foto: Beta-AP/David Zalubowski

Nikola Jokić, Foto: Beta-AP/David Zalubowski

– Volim i Bogdana Bogdanovića. Njegov šut, karakterističan napad. Dobar je Srbin – govorio je Brajant.

Poslednji put u karijeri gostovao je kao igrač u Sakramentu 8. januara 2016. sa Lejkersima, što je bila prilika za susret sa bivšim rivalima i velikim prijateljima Vladom Divcem i Predragom Stojakovićem.

– Divac mi je dao dres Šarlota sa brojem 8, to bi je bilo fenomenalno. On ima sjajan smisao za humor, koji se odlično uklapa sa mojim sarkazmom – rekao je američkim medijima Brajant, podsetivši na to da je trebalo da završi u Šarlotu, da ga oni nisu menjali za Divca.

To je bio deo trejda 1996. godine, kada su Los Anđelesu data prava da draftuje tada 17-godišnjeg momka pred kojim je bila neverovatna budućnost.

Odavno je poznato da su Divac, Vladimir Radmanović i ostali naučili “Crnu mambu” srpskim psovkama. Tako je je opsovao Jusufa Nurkića, na srpskom jeziku, odnosno na jeziku kojim se priča na ovim našim prostorima.

To je bosansko-hercegovački košarkaš otkrio u emisiji na “ESPN” koja je između ostalog bila posvećena legendarnom bivšem košarkašu Lejkersa, a u kojoj se pričalo o igračima koji su igrali protiv njega.

– Kobi je šutirao bacanja, a ja sam sudije pitao kako je moguće da njega niko ne sme da pipne. Celo veče je šutirao bacanja. On mi je nešto dobacio na mom jeziku, a ja sam se začudio i pomislio: ‘Nisam ga dobro čuo, ma on ne zna moj jezik’ – počeo je priču Nurkić, a onda je rekao da se to ponovilo tokom meča.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here