Ko je i odakle plaćao Vučićeve botove na Tviteru?

0
756

Vest da je Tviter ukinuo 8.558 naloga koji su bili angažovani na promovisanju Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, kao i da je sa ovih naloga upućeno čak 43 miliona tvitova podrške predsedniku, juče je prilično šokirala srpsku javnost! Međutim, ono što se samo nameće kao pitanje posle ovakvih informacija je – ko je i odakle plaćao sve ljude kojima je ovo bio posao?!

Na Tviteru se povela polemika ko je plaćao ove ljude, odakle, koliko je mogla da iznosi njihova plata za “botovanje”, ali i koliko je država mogla da kupi respiratora za taj iznos koji je dala njima da bi izgradili bolju sliku o predsedniku Srbije i Srpskoj naprednoj stranci?!

 – Za sve ove godine tih 8.500 botova koštalo je koliko i npr isti broj respiratora – jedan je od komentara na Tviteru.

Tvit FOTO: PrintscreenTvit FOTO: Printscreen

– Njih 8.558 je ukupno koštalo 427.900.000 dinara mesečno. Ne umem to da pretvorim u respiratore mesečno – još jedan je tvit na ovu temu.

Tvit FOTO: PrintscreenTvit FOTO: Printscreen

Politikolog i politički analitičar Boban Stojanović osvrnuo se na celu ovu situaciju oko ukidanja lažnih Tviter naloga, posebno na vest da je sa ovih naloga upućeno čak 43 miliona tvitova podrške predsedniku Srbije i SNS-u, i rekao da je to dokaz onoga o čemu se priča već godinama u Srbiji, da Srpska napredna stranka ima svoje botove koji komentarišu na svim mrežama i na svim portalima kako bi i putem komentara širirli propagandu, napadali političke protivnike i sve one obične građane koji su kritički nastrojeni prema vlasti. 

Boban Stojanović FOTO: Medija centarBoban Stojanović FOTO: Medija centar

– Imamo i više izvora koji tvrde da su ljudi koji to rade zaposleni u javnom sektoru i to je ono što je najgore u celoj priči. Građani kroz poreze plaćaju te ljude da budu botovi propagande stranke. Još jedan dokaz da je Srbija u ozbiljnim problemima i sa ozbiljnim demokratskim deficitom – rekao je Stojanović.

Dakle, predsedniče Srbije i Srpske napredne stranke, s obzirom da su svi ovi botovi radili za Vas i za stranku na čijem ste čelu, ko je plaćao sve te ljude i iz kojih izvora?

Izvor: Direktno

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here