Komesarijat: Svi migranti u potpunom karantinu, ulasci u centre zabranjeni

0
253

Komesarijat za izbeglice i migracije saopštio je da su od uvođenja vanrednog stanja svi migranti koji su se zatekli na teritoriji Srbije, a bili su van prihvatnih centara, smešteni u centre koje od tada obezbeđuje Vojska Srbije.

U saopštenju Komesarijata ističe se da sada u Srbiji u centrima za migrante borave 8.703 osobe i dodaje da su, zbog sprečavanja širenja koronavirusa, migranti “praktično u potpunom karantinu”, da su ulasci u centre zabranjeni.

Kako se navodi, saopštenje je objavljeno zbog učestalih tvrdnji na društvenim mrežama i portalima da se migranti, “pod okriljem noći dovode” i “naseljavaju” u Srbiji.

Komesarijat je upozorio javnost da se na društvenim mreže postavljaju stari snimci smeštaja migranata u centre sa tvrdnjom da se to dešava danas ili snimci migranata iz Grčke sa potpisom “Novi državljani Srbije”.

Komesarijat je pozvao nadležne da kazne širenje lažnih vesti. “Takvo neodgovorno ponašanje ugrožava bezbednost svih nas, a to je poslednje što namu ovom trenutku treba”, navodi se u saopštenju.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here