Kon: Dao saglasnost za konferencije bez ozbiljnijeg razmišljanja o politizaciji

0
232

Epidemiolog Predrag Kon rekao je danas, odgovarajući na pitanje lista Danas koje je postavljeno onlajn, da je struka pitana u vezi sa odlukom da se od danas onemogući prisustvo novinara na redovnim konferencijama kriznog štaba i da je dao saglasnost „bez ozbiljnijeg razmišljanja o politizaciji“.

„Mi jesmo pitani da li smo saglasni i rekli smo da jesmo. Razlog je što se pojavljuje korona virus po redakcijama. I zato smo i pristali, nije se dubiozno razmišljalo o tome, iskreno rečeno. To se radi i u drugim zemljama i nismo videli nikakav problem u tome. Što se mene lično tiče, to može i ne mora, ali je u svakom slučaju korektno. Nikad čovek ne zna šta sve može da se ispolitizira, te sam dao sam saglasnost, bez ozbiljnijeg razmišjanja“, naveo je Kon.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar dodao je da je bitno da svi građani znaju da se nalazimo u nedelji koja je najbitnija za nas i kada je mogućnost prenošenja korona virusa najveća.

„S obzirom da se nalazimo u toj nedelji i da u mnogim redakcijama ima obolelih, stav je bio da sprečimo mogućnost da se prenosi infekcija“, naglasio je Lončar.

Na početku konferencije rečeno je da je stiglo oko 100 pitanja novinara i građana u poslednja 24 sata.

Pre samo nekoliko dana članovi kriznog štaba naveli su kao dobar primer ponašanja više ljudi na jednom mestu upravo konferencije za novinare na kojima su svi nosili zaštitne maske i držali odstojanje od dva metra.

Izvor: Danas

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here