Kon: Jako me brinu masovni javni skupovi, to su pouzdana mesta za prenošenje virusa

0
575

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je zabrinut zbog organizovanja masovnih javnih političkih skupova u Srbiji jer su takva okupljanja „pouzdana mesta gde može doći do prenošenja virusa“

On je za Prvu televiziju ocenio da javna okupljanja u većem broju poput jučerašnjeg ispred Skupštine Srbije, „ne mogu proći bez posledica“ koje će se po njegovim rečima, videti za sedam do 10 dana.

„Rizik se tu drastično povećava. Da li su skupovi politički ili nisu, virusu je sasvim svejedno. Ako ima mogućnost za prenos, on će je iskoristiti“, kazao je Kon.

Najavio je da će na današnjoj sednici Kriznog štaba izraziti zabrinutost zbog organizovanja takvih skupova ali i dodao da odgovornost što se mere ne sprovode, nije na stručnjacima.

Ocenio je da su brojke u vezi sa epidemijom korona virusa u Srbiji dobre ali i da ponašanje građana nije u skladu sa trenutnom situacijom.

„Sasvim je pouzdan podatak da je virus u cirkulaciji, drugo je što se sve više spušta i to je jako dobro“, rekao je Kon i dodao da je možda neophodno da se u Srbiji uvede obavezno nošenje maski.

Izvor: Danas

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here