Kon: Stariji od 65 će posle Uskrsa moći da izlaze utorkom, petkom i nedeljom…

0
295

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je na redovnoj konferenciji za medije u Palati Srbija da počinje da se razmišlja o popuštanju određenih restriktivnih mera donetih sa ciljem suzbijanja koronavirusa.

“Dolazi na red popuštanje mera, već ima jasno razmišljanje u vezi sa onima koji se bave ekonomijom, da treba popustiti mere, ali treba i da to ide postepeno”, rekao je Kon.

On je istakao da najpre treba relaksirati mera one koji trpe najviše, starije od 65 godina koji su više od mesec dana u izolaciji.

“Biće im omogućeno kretanje posle praznika, ideja je da to bude utorkom, petkom i nedeljom, pola sata, u prečniku do 600 metara. Bilo bi to u intervalu policijskog časa, bilo kada, kada kome odgovora”, rekao je Kon.

On je kazao i da “očigledno” dolazimo u period kada se povećava broj testiranih i da se epidemiološka situacija poboljšava vidno iz dana u dan.

“Nije ravnomerna situacija u svim delovima Srbije. Niš, Prokuplje, Aleksinac imaju nešto veći procenat pozitivnih u odnosu na testirane. Ali u drugim delovima popušta. Gasi se i gubi potrencijal virusa”, rekao je Kon.

Izvor: Nedeljnik

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here