Kon: U prevoz ćemo sa maskama i bez kontakta sa vozačem

0
227

Obavezujuće korišćenje maski jedna je od mera koja bi mogla da se primenjuje kada se u Beograd bude vratio gradski prevoz. Preporuka će biti i da se izbegavaju svi bliži kontakti sa vozačem, kaže za Nova.rs epidemiolog Predrag Kon.

Tu su, kako kaže Kon prelazne mere na koje bi, prema njegovom mišljenju, trebalo da se priviknemo Ipak, ostali smo bez preciznijeg odgovora na pitanje kada bi prevoz u glavnom gradu mogao da bude normalizovan. Sve zavisi od procene epidemiološke situacije.

“Ukupno gledano, neće biti baš savet da se masovno koristi gradski saobraćaj, trebalo bi izbegavati da bude prepuno. Da li će to moći da se realizuje, to prepuštam gradskim vlastima”, kaže Kon.

Postepeno vraćanje prevoza

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izjavio je da gradski prevoz ne može odjednom da bude vraćen u normalno funkcionisanje, već će se čitav proces odvijati po fazama.

“Trenutno na terenu u svakom autobusu imamo kontrolore koji prate razvoj situacije i izveštavaju. Kada se bude javila potreba za povećanjem broja autobusa i broja polazaka, spremni smo da napravimo promene u hodu u roku od nekoliko sati. To se odnosi na povećavanje broja vozila na postojećim linijama, ali i uvođenje novih linija ukoliko bude postojala potreba. Sve će biti rađeno parcijalno jer još uvek ne radi čitava privreda, zanatske radnje, ugostiteljski objekti… Privredna aktivnost je uveliko smanjena i dok god ne bude postojala realna potreba, gradski prevoz neće biti u potpunosti normalizovan”, izjavio je Nikodijević za TV Prva, a prenosi Beoinfo.

Izvor: Nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here