Koncern Folksvagena suzio izbor: Škoda gradi novu fabriku u Turskoj ili Bugarskoj

0
236

Najveći češki proizvođač automobila, Škoda iz Mlade Boleslave, svoju novu fabriku izgradiće ili u Turskoj ili u Bugarskoj.

Za sada nije poznato da li će novu fabriku koja će osim škodinih modela proizvoditi i druge modele koncerna Folksvagen. Takođe, još uvek se ne zna da li će novom fabrikom rukovoditi sama Škoda.

“Definitivno su izabrane Turska, gde je solidna infrastruktura ali nesigurno političko okruženje a druga ozbiljna lokacija je stabilnija Bugarska koja je deo Evropske unije”, kazao je o izboru dva finalna kandidata lider sindikata u Škodi Jaroslav Povšik.

Sindikati Škode će zahtevati procenu da li će izgradnja nove fabrike u inostranstvu uticati na nezaposlenost u Češkoj i koliko će doprineti dobiti Škode.

“Naravno da nam je stalo da sve protiče pod patronatom i na osnovu principa Škode ali deo nadzornog saveta ima drugačije mišljenje. Politički to nije jednostavno”, kazao je direktor škode Bernhard Majer da nije još sigurno da će novom fabrikom u Turskoj ili Bugarskoj upravljati Škoda a ne Folksvagen.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here