Kovačević: Vučićeva popularnost bi pukla kao mehur kada bi izašao na duel

0
200

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je da bi popularnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića “pukla kao mehur od sapunice” kada bi učestvovao u duelima sa političkim protivnicima i kada bi opozicija mogla na televizijama sa nacionalnom frekvencijom da govori o aferama “Jovanjica”, “Krušik” i “Megatrend”. “Procenat popularnosti bi vrlo brzo pao na osam do 12, jer bi se pokazalo svo Vučićevo neznanje. Mediji nas u velikoj meri dele od pristojnog društva”, rekao je Kovačević u emisiji “Utisak nedelje” na televiziji Nova S.

Kovačević je naveo da će stranke koje se predstavljaju kao opozicija izlaskom na sledeće izbore pristati na poniženje.

“Ne može se učestvovati u nečemu što je unapred osuđeno na propast. U strategiji zadatih ciljeva organizacije Metla i Stranka moderne Srbije odlučile su da pređu cenzus, a ne da pobede Vučića”, rekao je Kovačević.

Dodao je da se vlast menja na normalnim izborima i da je bojkot sredstvo da se dođe do tog cilja.

“Po čemu su predstojeći izbori normalni? Oni bi trebalo da mimikrizuju autokratsku vlast, to su izbori u kojima predsednik ne silazi sa nacionalnih televizija i pljuje po opoziciji, svi bilbordi će biti njegovi, na vrata dolaze ljudi u belim jaknama sa logom Srpske napredne stranke da pitaju za koga ćemo glasati, crni džipovi… Predsednik krši Ustav, jer je kandidat i za gradonačelnika Šapca i za predsednika opštine Merošina”, rekao je Kovačević.

Jovanović: Još ne znam da li ću izaći na izbore

čeda jovanović

Izvor: Nova S

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović, koji je deo građanskog pokreta “Zvono”, izjavio je da još uvek ne zna da li će izaći na predstojeće izbore.

Kazao je da će o tome odlučiti do 4. marta, za kada je najavljeno da će izbori biti raspisani.

“Ako ne verujem da u tome ima smisla, u tome neću da učestvujem. Ali ne zato što mi se ne dopada medijska scena, već ako nema ko to da čuje”, rekao je Jovanović.

Ocenio je da u Srbiji nema normalnih izbora, da se vlast u državi ne smenjuje na izborima i naglasio da će stanje tako ostati dok društvo u zemlji ne prestane sebe da laže i prihvati odgovornost što nestaje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here