Krizni štab saopštio mere za ulazak u zemlju

0
398

Strancima koji žele da uđu u Srbiju biće potreban negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, dok državljani Srbije ukoliko nemaju taj test, moraju da idu u izolaciju deset dana, saopštila je najnovije odluke Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević posle današnje sednice ovog tela.

Nove mere stupaju na snagu 20.decembra i trajaće do 10. januara. Izolacija državljana Srbije koji su došli iz inostranstva, može biti prekinuta negativnim PCR testom.

“Krizni štab odlučio je da sve mere koje važe do sada budu na snazi do petka, tada ćemo se ponovo sastati da odlučimo o nekim novim merama”, rekla je kratko Darija Kisić Tepavčević na početku zasedanja.

Rekla je još da iako je broj zaraženih visok, mere daju rezultata.

Kisić Tepavčević je takođe potvrdila ono što je ranije najavio Branislav Tiodorović, a to je da će za sve strance koji dolaze u Srbiju biti potreban obavezan PRC test koji ne sme biti stariji od 48 sati.

“Svi oni koji nemaju PCR test moraće da budu u izolaciji deset dana”, rekla je Kisić Tepavčević.

Podsetimo, obavezna PCR testiranja za ulazak u zemlju je ranije najavio, i na to nas pripremio, član Kriznog štaba Branislav Tiodorović, uz napomenu da će oni koji nemaju PCR test morati u karantin na 10 dana.

“Bez obzira na to što smo najbolji u regionu u hospitalizaciji, zato i imamo pune bolnice. Imamo i najviše testiranih na Balkanu. Pored toga, imamo najnižu stopu smrtnosti. Očekivali smo stabilizaciju do ovog termina, ali to se nije desilo. Imamo stagnaciju, zato ćemo doneti nove mere, koje će biti efikasnije”, rekao je Tiodorović za RTS. Na pitanje šta je na stolu zasedanja Kriznog štaba, Tiodorović odgovara:

“Postojeće mere su dobre, ako budu sprovođene. Veliki grad kao što je Beograd može da ima samo jedan posto obolelih, što je 25.000 ljudi, a to je oko 1.000 ljudi dnevno u bolnicama i ambulantama. Svi imamo nekog u porodici ili radnom mestu nekog ko je u bolnici”, rekao je Tiodorović.

Izvor: Nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here