LIČNI STAV – Muzičari koji kliču nikad nisu patili od treme

0
780

Svima nam je odavno poznat uhodan sistem pražnjenja državnog i gradskog budžeta, nameštanjem raznih sumnjivih tendera. Da jednog dana raspišu tender i da u uslovu napišu samo ime firme za koju se tender namešta niko se u Srbiji ne bi začudio. Doduše ne pišu ime firme, ali su uslovi uvek takvi da samo određena firma može da pobedi, sami tenderi su izgubili smisao, pa ne bi bilo loše da se ova nepotrebna formalnost izbaci, čisto da se ne troši preko potrebni kancelarijski materijal u vidu papira.


Оno što je još zanimljivije na brdovitom Balkanu, u zemlji Srbiji je da propale muzičke karijere oživljava politika.

Bendovi i pojedini muzičari čija je karijera zakopana u mulju istorije srpske muzičke scene, iz tog mulja izlaze tako što kliču prvorođenom. Pa tako Bora Đorđević, nekada heroj rokenrola, nakon neuspelih i konfuznih ispada sa Bajom Malim Кnindžom i par neuspelih albuma pada na smetlište zaborava. Аli naravno, on se poput feniksa podigao iz pepela tako što je počeo da ubeđuje ljude da car nije go.


Nego da ostavimo Boru Čorbu tamo gde mu je i mesto, na smetlištu i da se posvetimo lokalnoj blamaži opštinskih funkcionera. Hleba i igara, to je ono što narodu treba, dobija igre, a hleb, ako se nađe.
U subotu je na gradskom trgu postavljena spektakularna bina, mnogi bi joj pozavideli. Na njoj se pojavio jedan davno zaboravljeni bend, koji se proslavio pesmom „Skeledžijo“. Ne želim da vređam ničiji muzički ukus, a i nisam kompetentan da dajem muzičke kritike, tako da bi bilo neukusno i nekulturno da pišem o kvalitetu ovog benda. Оno što mogu da se zapitam je odakle baš Garavi Sokak na trgu u Petrovcu na Mlavi i kako je moguće da je za ovaj događaj izdvojeno 840 000 dinara naših para. Оdgovor leži u tome što je Garavi Sokak bio grupi našeg predsednika, javno pružajući podršku vladajućoj stranci.


Da li svi treba da počnemo da kličemo caru ako želimo normalno da živimo i radimo u ovoj zemlji? Da li je došlo vreme da aplauzi upućeni Vučiću odlučuju ko će gde pevati? Možda ovo ne bi izazvalo negodovanje građana da za ovu igrariju nisu izdvojeni naši novci da bi se usrećila oba fana Garavog Sokaka sa teritorije petrovačke opštine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here