Ljuti vlasnici pasa upozoravaju da zabrana šetanja šteti zdravlju ljubimaca

0
189

Vlasnici kućnih ljubimaca u Srbiji su gnevni zbog odluke Vlade da zabrani čak i kratku šetnju ljudima sa psima tokom večernje zabrane kretanja, uvedenog da bi se sprečilo širenje novog koronavirusa, piše američka novinska agencija AP.

Ljutiti vlasnici pasa preplavili su društvene mreže, upozorivši da bi ta zabrana mogla naštetiti zdravlju njihovih pasa i izazvati frustraciju i ljudi i životinja.

Veterinar Nenad Milojković rekao je za AP da je zaštita prava životinja “test za društvo tokom teških vremena, kao što je epidemija”. Rekao je da preskakanje večernje šetnje može pogoršati stanje pasa sa mokraćnim problemima i “pogoršati osnovne higijenske uslove u domovima ljudi”.

Vlada Srbije, podseća AP, u subotu je odlučila da ukine prethodno uvedenu 20-minutnu opštu dozvolu vlasnicima pasa da ih izvedu i prošetaju. Srbija je, ukazuje AP, uvela neke od najoštrijih mera u Evropi protiv širenja novog korona virusa, uključujući potpunu zabranu kretanja ljudima starijim od 65 godina i policijski čas od 17.00 do 05.00.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here