Mali: Od 2014. godine Partizan i Crvena zvezda od države dobili više od 4,4 milijarde dinara

0
183

Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je danas je su košarkaški i fudbalski klubovi „Partizan“ i „Crvena zvezda“ od 2014. godine od države dobili više od 4,4 milijarde dinara.

Mali je novinarma rekao da je Košarkaški klub „Crvena zvezda“ od države od 2014. do 2019. godine dobio 1,626 milijarde dinara, a u istom periodu je Košarkaški klub „Partizan“ dobio 1,217 milijardi dinara.

Kako je dodao, Fudbalski klub „Partizan“ je od 2014. do 2019. godine dobio 543,87 miliona dinara, a već su primljena i sredstva do 2022. godine u iznosu od 355,5 miliona dinara, tako da je taj klub ukupno dobio 899,4 miliona dinara, a kada je reč o fudbalskom klubu „Crvena zvezda“ ukupno je uplaćeno 727 miliona dinara.

Mali je objasnio da je tim sportskim klubovima malo novca uplaćeno iz državnog budžeta, a ostale uplate su preko državnih institucija, preduzeća čiji je država vlasnik, lokalnih samouprava.

„Ovo su samo uplate u novcu, a postoji i drugi način pomoći kao što su krediti, izdavanje garancija, reprogram poreskih obaveza“, rekao je ministar i naveo da košarkaški i fudbalski klubovi „Partizan“ i „Crvena zvezda“ po osnovu reprograsma poreza duguju milijardu dinara.

Mali je najavio da će država i dalje da pomaže sportske klubove kako bi promovisali državu u inostranstvu.

Na pitanje kada će sportski klubovi biti privatizovani on je kazao da ne zna u kojoj je fazi priprema zakona o privatizaciji u toj oblasti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here