Marinika Tepić tvrdi da policija čuva oružje GIM-a, u MUP-u muk

0
306

Narodna poslanica i potpredsednica SSP Marinika Tepić iznela je, kako kaže, nove dokaze koji povezuju trgovinu oružjem, firmu GIM, ministra policije Nebojšu Stefanovića, kao i njegovog oca.

Afera oko trgovine oružjem ne jenjava – nove optužbe i nove fotografije u javnost iznosi narodna poslanica Marinika Tepić. Naime, Tepić je novinarima pokazala fotografije, za koje tvrdi da su nedavno nastale u skladištu Ministarstva unutrašnjih poslova pod Avalom, a na fotografijama se vide sanduci i palete puni oružja, sa nalepnicama i deklaracijama firme GIM.

oružje GIM marinika tepić

Izvor: N1

“Ovo ovde sa moje desne strane je tovar u skladištu Ministarstva unutrašnjih poslova pod Avalom, dakle skladište MUP-a, u kojem stoji oružje fabrike GIM, privatne firme za koju radi upravo otac ministra Nebojše Stefanovića”, rekla je Tepićeva.

Odakle oružje privatne firme u državnom skladištu – poslanica Tepić pita tužilaštvo, a i državni vrh. I iznosi nove sumnje – kako kaže u sanducima firme GIM gde se vide duge i kratke cevi, reč je o oružju koje je prethodno zaplenila policija.

“Dakle, o oružju koje Ministarstvo unutrašnjih poslova oduzima od građana, koje bi trebalo da uništi, a umesto toga ono ga po bagatelnim cenama preprodaje fabrici GIM, koja sledstveno tome, opet preprodaje nekim drugim korisnicima, logično pretpostaviti za mnogo veću cenu”, navodi poslanica.

Šta na ovo kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova? Televizija N1, odmah posle konferencije poslanice Tepić, poslala im je mejl sa pitanjima: Da li su se u njihovom skladištu ikada čuvali sanduci puni oružja sa oznakom firme GIM?

Ako jesu – zašto?

I imaju li dokaze, kako je završilo oružje koje je policija zaplenila, tokom poslednjih pet godina?

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova, do početka Dnevnika televizije N1, nisu odgovorili na pitanja.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ranije danas podneo je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv predsednika Aleksandra Vučića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, njegovog oca Branka i bivšeg direktora valjevskog Krušika Mladena Petkovća zbog, kako je naveo, organizovanja kriminalne grupe i zloupotrebe službenog položaja u vezi sa trgovinom oružja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here