Mega diplomac – dokumentarac o studijama Stefanovića i Megatrendu u utorak u 20h

0
170

U utorak, 26. novembra u 20h na N1 pogledajte dokumentarac “Mega diplomac” o osnovnim studijama ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, kao i o Megatrendu.

U junu se u javnosti pojavio dokument koji dokazuje da je ministar unutrašnjih poslova završio osnovne studije u školi koju je osnovao Megatrend international consortium limited, kompanija registrovana u Velikoj Britaniji. To je otvorilo pitanja – kako je moguće da ministar diplomira u kompaniji, gde, ko i kako je firma registrovana u Engleskoj navodno školovala studente u Srbiji, da li je Megatrend preko firme iz Velike Britanije poklanjao diplome?

U dokumentarnom filmu “Mega diplomac” N1 otkriva niz nelogičnosti koje dovode u sumnju validnost diplome ministra unutrašnjih poslova i potpredsednika Vlade Srbije.

Dokumentarac pokazuje i na koji način Megatrend obezbeđuje poziciju nedodirljivog univerziteta. 

U dokumentarnom filmu, između ostalog, govore Srđan Verbić, nekadašnji ministar prosvete, Nebojša Janićijević, profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i član prve Komisije za akreditaciju visokoškolskih ustanova, Mila Alečković, psiholog i nekadašnji predavač na Univerzitetu Megatrend, Natalija Miletić, novinarka, Jovana Stanišljević, doskorašnja zastupnica predstavništva Megatrenda iz Londona.

Na pitanja N1 odgovorili su i profesori koji su predstavljeni kao predavači mreže Megatrendovih škola. Učešće u dokumentarnom filmu su, između ostalih, odbili Mića Jovanović, rektor Univerziteta Megatrend, akademik Ljubiša Rakić, predsednik Saveta Univerziteta Megatend.

Pozivu se nije odazvao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here