Megatrend demantuje da je Đorđević dao izjavu, novinarka kaže – evo dokaza i pokazala poruke

0
365

Megatrend je uputio demanti na tekst Danasa, navodeći da v.d. rektora tog univerziteta Dejan Đorđević nije dao “bilo kakvu izjavu medijima”, dok novinarka ovog lista, autorka teksta, kaže za N1 da za Đorđevićeve izjave – ima dokaz.

Đorđević je odgovarao sms porukama sa nesumnjivo njegovog broja telefona, koji je dobijen od rukovodilaca Konzervativne reformističke stranke, čiji je on formalni predsednik, pošto Ministarstvo državne uprave i lokalne još nije registrovalo njegovo razrešenje, mada je odluka doneta na Skupštini stranke pre šest meseci.

Autentičnost broja telefona potvrdio je i sam Đorđević, koji je nakon mog prvog poziva, u petak 29. novembra popodne, odgovorio da je “na sastanku” i da će se “javiti kasnije”, potpisujući se sa “dr Đorđević”, a da nije znao ko ga zove, jer nije imao moju identifikaciju.

Kada se posle skoro dva časa nije javio, postavila sam mu sms-om, to veče i sutradan ujutru, ukupno sedam pitanja, od kojih je odgovorio na šest. Njegovi odgovori su doslovce navedeni u tekstu koji je objavljen danas u dnevnom listu Danas, kao što su, uostalom, doslovce navedena i pitanja. Jedino pitanje na koje nije odgovorio je: “da li je obavljeno prebacivanje novca za kupovinu Megatrendu i ukoliko nije – kada će”.

Kako su neki Đorđevićevi odgovori bili “nesvakidašnji”, skoro “živopisni”, jedno od mojih pitanja bilo je “da li je ozbiljan u svojim odgovorima (da će profesori raditi bez novca, da stranačke sekretarice treba da rade za ideale, da je smenio članove skupštine dekretom…), jer mi imamo nameru da ih objavimo”. On je na to odgovorio: “Ja uvek govorim istinu i samo istinu. Ja sam ozbiljan i poslovan čovek”.

Novinarka Danasa: Đorđević je odgovorio na pitanja, postoje dokazi (FOTO) 2
Foto: Zorica Miladinović
Novinarka Danasa: Đorđević je odgovorio na pitanja, postoje dokazi (FOTO) 3
Foto: Zorica Miladinović
Novinarka Danasa: Đorđević je odgovorio na pitanja, postoje dokazi (FOTO) 4
Foto: Zorica Miladinović
Novinarka Danasa: Đorđević je odgovorio na pitanja, postoje dokazi (FOTO) 5
Foto: Zorica Miladinović
Novinarka Danasa: Đorđević je odgovorio na pitanja, postoje dokazi (FOTO) 6
Foto: Zorica Miladinović
Novinarka Danasa: Đorđević je odgovorio na pitanja, postoje dokazi (FOTO) 7
Foto: Zorica Miladinović
Novinarka Danasa: Đorđević je odgovorio na pitanja, postoje dokazi (FOTO) 8
Foto: Zorica Miladinović
Novinarka Danasa: Đorđević je odgovorio na pitanja, postoje dokazi (FOTO) 9
Foto: Zorica Miladinović
Novinarka Danasa: Đorđević je odgovorio na pitanja, postoje dokazi (FOTO) 10
Foto: Zorica Miladinović
Novinarka Danasa: Đorđević je odgovorio na pitanja, postoje dokazi (FOTO) 11
Foto: Zorica Miladinović
Novinarka Danasa: Đorđević je odgovorio na pitanja, postoje dokazi (FOTO) 12
Foto: Zorica Miladinović

Biznismen Dejan Đorđević, koga je dojučerašnji vlasnik Univerziteta Megatrend Mića Jovanović predstavio kao zastupnika nemačkog konzorcijuma fondova koji je kupio taj univerzitet za 56,1 milion evra, rekao je, prema pisanju lista Danas, da konzorcijum “postoji”, da će profesori na Megatrendu ubuduće “raditi bez novca”, a da iza njega lično “stoji država”.

Međutim, s Megatrenda je stigao demanti u kom se tvrdi da Đorđević “nije do sada davao bilo kakvu izjavu medijima na ovu temu i da u celini demantuje navode koji mu se u ovom tekstu pripisuju”.

“Gospodin Đorđević se nalazi na službenom putu van zemlje i nije ni bio u mogućnosti da kontaktira s medijima. Prema obećanju datom na konferenciji za štampu održanoj na Megatrendu 29. novembra, novi vlasnik Megatrenda, i vršilac dužnosti rektora, uskoro će se obratiti medijima izjavom o svim relevantnim pojedinostima u vezi sa vlasničkom promenom u ovoj ustanovi i novom razvojnom fazom”, navedeno je u saopštenju Megatrenda.

Novinarka lista Danas Zorica Miladinović za N1 kaže da je izjave od Đorđevića dobila i da ima dokaze za to – SMS poruke.

Đorđević je, kako dodaje, odgovarao SMS-porukama “sa nesumnjivo njegovog broja telefona, koji je dobijen od rukovodilaca Konzervativne reformističke stranke”, čiji je on formalni predsednik pošto, kako navodi novinarka, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave još nije registrovalo njegovo razrešenje, mada je odluka doneta na skupštini stranke pre šest meseci.

“Autentičnost broja telefona potvrdio je i sam Đorđević, koji je nakon mog prvog poziva, u petak 29. novembra popodne, odgovorio da je “na sastanku” i da će se “javiti kasnije”, potpisujući se sa “dr Đorđević”, a da nije znao ko ga zove, jer nije imao moju identifikaciju”, navodi novinarka Zorica Miladinović.

poruka, telefon, đorđević

Izvor: Zorica Miladinović

Miladinovićeva kaže da mu je u toku te večeri i sutradan postavila ukupno sedam pitanja, od kojih je odgovorio na šest.

Njegovi odgovori su, kako kaže, doslovce navedeni u današnjem tekstu u Danasu, kao što su doslovce navedena i pitanja.

“Jedino pitanje na koje nije odgovorio je – da li je obavljeno prebacivanje novca za kupovinu Megatrenda i ukoliko nije – kada će”, navela je za N1 novinarka lista Danas.

Podsetimo, do prodaje Univerziteta Megatrend došlo je bukvalno preko noći, samo dan nakon emitovanja dokumentarnog filma “Mega diplomac” na N1 o fakultetskoj diplomi koju je tamo stekao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Doskorašnji rektor i vlasnik Megatrenda Mića Jovanović izjavio je na konferenciji za novinare održanoj 28. novembra da je 100 odsto vlasništva preneo na nemački konzorcijum fondova koji predstavlja Dejan Đorđević, navodeći tada da je ugovor o prenosu vlasništva potpisan dan pre.

TV N1 je istraživala rukovodstvo kompanije koja je navodno preuzela Megatrend i utvrdila da većina tih ljudi zapravo ne postoji, već su u pitanju izmišljena imena, “pokrivena” fotografijama sa interneta.

poruka, telefon, đorđević

Izvor: Zorica Miladinović

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here