Mihajlo Sporić sahranjen u Aleji zaslužnih građana

1
191

Mihajlo Sporić, preminuli mladi srpski fizičar, sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Mnogobrojni prijatelji, rodbina, profesori, školski drugovi u kapeli su izjavljivali saučešće porodici mladog fizičara, a potom se kolona uputila ka mestu gde je Mihajlo sahranjen.

Njegovi drugovi su održali govor kojim su se oprostili od mladog naučnika.

“Bio si neko ko je uvek bio spreman da pomogne drugome. Od svih sinonima za prijatelja je Mihajlo Sporić. Pamtićemo bistrinu misli i jezika kojim si govorio. Čuvaćemo u sebi sećanje na tvoj blistavi um. Sporke, nedostaješ već mnogo, nosićemo te u sećanjima dok hodamo zemljom”, napisali su njegovi drugovi.

Na kraju se potresnim rečima oprostio i njegov otac: “Mihajlo je bio skroman i dostojanstven. Tako smo ga i ispratili. Izgleda da je ovaj svet bio tesan za njega”.

mihajlo sporić, komemoracija

Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Prethodno je u Matematičkoj gimnaziji održana komemoracija povodom smrti Sporića, kojoj je prisustvovala i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Srpski fizičar preminuo je 7. novembra, posle dvogodišnje bitke sa teškom bolešću. Završio je Matematičku gimnaziju u Beogradu i osvojio veliki broj nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima iz fizike, matematike, astronomije, a studirao je na Triniti koledžu u Kembridžu.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Matematička gimnazija i Društvo fizičara pokrenuli su inicijativu da se ustanovi nagrada koja će nositi ime po preminulom mladom studentu fizike Mihajlu Sporiću.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here