Ministarstvo tvrdi: Stopiranje socijalnih davanja greška, isplata se nastavlja

0
264

Od uvođenja vanrednog stanja, korisnike socijalne pomoći zabrinula je vest da bi se isplata socijalnih davanja i novčane pomoći obustavlja. Iako je mnoge građane upravo takvo obaveštenje dočekalo na vratima Pošta, iz Ministarstva za rad poručuju da je u pitanju bila greška i da se sa isplatama neometano nastavlja. Istovremeno, penzioneri u Srbiji se pitaju kako će im biti isplaćena penzija koja treba da stigne 25. februara? U Vladi još razmatraju modele, ali kažu da je jedno sigurno – penzije neće kasniti.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije i sprečavanja širenja koronavirusa, protekle nedelje Pošta Srbije obavestila je građane da će isplata socijalnih davanja i novčanih naknada biti obustavljena do daljeg. 

Zbog takvog obaveštenja, koje je dočekalo građane na vratima pošta u Srbiji, reagovao je resorni ministar, Zoran Đorđević, koji je poručio da je – kako je u saoštenju za javnost naveo – informisan da je u pitanju greška i da od Javnog preduzeća Pošta Srbije zahteva da se sa isplatama hitno nastavi.

Iako su upiti televizije N1 upućeni rukovodstvu Pošta Srbije ostali bez odgovora, u Kontakt centru nam je rečeno da je doneta odluka da se isplate nastavljaju. A to se odnosi na isplatu: dečijeg dodatka, invalidnine, novčane socijalne pomoći, posebne novčane naknade, naknade za negu i pomoć drugog lica, naknade za porodični smeštaj, roditeljskog dodatka i naknade – tržište rada.

Zbog novonastale situacije i zabrane kretanja za osobe starije od 65 godina, za penzionere jedno od glavnih pitanja bilo je i kako će im biti isplaćene penzije?

U medijima se pominjalo više modela – od toga da će penzije biti dostavljane na kućnu adresu do toga da će biti uvedeni mobilni banomati koji bi najstarijim sugrađanima bili dostupni ispred kuća ili zgrada u kojima žive.

Dok se čeka da Vlada saopšti konačan model, iz Nemanjine 11 poručuju da je izvesno da penzije neće kasniti i da će penzionerima biti isplaćena i jednokratna novčana pomoć u iznosu od četiri hiljade dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here