MUP: Kazna svakom bez dozvole za kretanje, politička veza i status im ne pomažu

0
242

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je tokom vikenda oko 800 građana širom Srbije zatečeno na ulicama bez dozvole za kretanje u vreme policijskog časa.

On je rekao da je svakom građaninu kog je policija zatekla na ulici tokom vikenda napisana kazna, a da kasnije ide kod sudije za prekršaje ili tužioca.

“Svakom je napisana kazna, nezavisno od toga da li ima političku vezu, status ili novac. Mi insistiramo da se gone oni koji su u javnosti poznati, a krše meru zabrane kretanja, kako bi ljudi videli da zakon važi za sve”, kazao je ministar za Radio televiziju Srbije.

Stefanović je naveo da je 157 pripadnika MUP-a inficirano koronavirusom, a da je četvoro preminulo od posledica tog oboljenja.

“Smanjuje se broj policajaca u samoizolaciji dok se stanje inficiranih poboljšava. Imamo dovoljan broj ljudi, policajci ulažu veliki napor i zato im dugujem ogromnu zahvalnost”, rekao je Stefanović.

Navodeći da je stopa kriminaliteta u Srbiji pala za 55 odsto, ministar je kazao i da su policiji u Beogradu prijavljena dva slučaja “privatnih” žurki u vreme zabrane kretanja.

“Najpoznatiji je bio slučaj u hotelu ‘Kraun Plaza’ ali moram da kažem da građani vrlo uredno prijavljuju takve događaje”, kazao je ministar i dodao da je bilo i primera okupljanja u parkićima, uglavnom mlađih osoba u vreme zabrane kretanja.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here