Muzejske postavke koje mogu da se obiđu virtuelno

0
219

Prednosti digitalnog doba se u danima izolacije pokazuju sve više u oblasti kulturi.

Portal mladi izdvojio je neke od najznačajnih muzejskih postavki koje mogu da se obiđu virtuelno.

 1. Ermitaž muzej, Sankt Peterburg – U ovaj najpoznatiji i najbogatiji ruski muzej, možete zaviriti ako kliknete na ovaj link.
 2. Luvr, jedan od najpoznatijih svetskih muzeja i jedan od simbola Pariza, je svim zaiteresovanim obezbedio pristup online obilascima nekih od postavki, kao što su egipatski eksponati i dela Mikenanđela. Više o dostupnim online turama pronađite OVDE.
 3. Britanski muzej, London – na njihovom internet sajtu na sledećem LINKU možete pronaći prikaz velikog broja eksponata.
 4. Gugenhajm muzej – Čuveni njujorški muzej, je omogućio da se deo njihove postavke koju čine dela autora poput Pita Mondriana i Pabla Picassa može pogledati i online. Više informacija pronađite OVDE.
 5. Nacionalna galerija umetnosti, Vašington – Za obilazak muzeja kliknite OVDE
 6. Nacionalni muzej moderne umetnosti, Seul – Za obilazak muzeja kliknite OVDE.
 7. Pergamski muzej, Berlin – Ovaj muzej poseduje jednu od najvećih antičkih zbirki (Antikensammlung), Srednjoistočni muzej (Vorderasiatisches Museum) ali i  Muzej islamske umetnosti. Za obilazak muzeja kliknite OVDE.
 8. Rijksmuseum, Amsterdam – Nacionalni muzej u Amsterdamu koji čuva brojne zbirke umetnima ove zemlje, možete obići ako kliknite OVDE.
 9. Muzej Van Gog, Amsterdam – Izvrsna kolekcija slika jednog od najpoznatijih Holandjanina svih vremena vam je dostupna preko sledečeg linka.
 10. Ufici galerija, Firenca – Ako niste uživo posetili ovaj simbol italijanske renesanse, preko sledećeg LINKA možete se upoznati sa nekim od najznačajnijih eksponata.
 11. MASP, Sao Paolo – Ovaj moderni brazilski muzej specifičan je po tome što su slike izložene tako da izgledaju kao da lebde u vazduhu. Zavirite u ovaj muzej klikom OVDE.

Na ovoj Google platformi možete pronaći više od 60 muzeja, kliknite OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here