Nakon razgovora sa Vučićem, Kon odustao od povlačenja

0
234

Epidemiologa Predrag Kon odustao je od povlačenja iz Kriznog štaba koji vodi pandemiju u Srbiji, nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, potvrđeno je portalu Danasa u kabinetu predsednika.

Kon je prethodno na Fejsbuku objavio kako je vreme da se povuče i prepusti drugima da vode pandemiju, a na taj potez su ga, kako je objasnio, naveli napadi na njega i Krizni štab, posebno nakon prodora korona virusa u Gerontološki centar u Nišu.

Kon je gostovao u Jutarnjem programu televizije Pink i nijednom rečju nije pomenuo svoju odluku da napusti Krizni štab, ali je rako da, zbog trajanja situacije sa virusom, svi građani gube strpljenje, pa i on.

Konstatovao je da je ljudima očigledno lakše da uvek traže krivce i da opsuju nekoga, nego da se osvrnu na sopstvenu odgovornost.

„U ovoj situaciji svi su nešto krivi, ali ovo je viša sila, sama pojava virusa. Društvo treba što više da se skupi, da bude zajedno, da se odbrani od virusa, a mi smo kao društvo izdeljeni“, konstatovao je Kon u Jutarnjem programu TV Pink.

Izvor: Danas

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here