Napeto u Rakiti, meštanin preti da će da skoči u reku sa potpornog zida

0
268

Zbog toga što građevinske mašine rade van gradilišta, ali i zbog toga što, kako kaže, policija hoće da ga privede bez razloga, Desimir Stojanov, predsednik Mesne zajednice Rakita, popeo se na potporni zid uz obalu Rakitske reke i preti da će da skoči sa njega.

Kako je juče bager počeo da radi van ograde koje ograničava gradilište, Stojanov je tražio sastanak sa građevinskim inspektorom u Babušnici koji je rešenjem zabranio radove na postavljanju cevododa za mini-hidroelektranu, ali do njega nije došlo jer ga je, kako kaže, uzalud čekao ispred kancelarije.

Kada sam se vratio u selo, mašina je i dalje radila, ali je ubrzo zbog kraja radnog vremena prestala. Ipak, jutros je nastavila sa radovima van gradilišta – kaže Stojanov.

Čekaju se policijski pregovarači

On je najpre seo ispred bagera kako bi sprečio radove, a kada je policija pokušala da ga pomeri, on se popeo na potporni zid, gde se i trenutno nalazi.Čekaju se policijski pregovarači; foto: D. D.

Ovo nije gradilište. Ono ima oko 500 kvadrata , a ovo je van toga. Ne može celo selo da bude gradilište. Ako pokušaju da me uhapse, skočiću u reku – kaže on.

Bager je trenutno stao sa kopanjem, a kako svedoči Stojanov, na putu do sela Rakita su hitna pomoć i policijski pregovarači. Ipak, kaže da ne namerava da se pomeri sa zida.

Ne može više ovako da rade. Ostaću na zidu sve dok mogu, ovo ne liči na pristojnu zemlju, ovo je prevršilo svaku meru. Zakoni ne važe za sve – kaže Stojanov.

Kakva je trenutna situacija u Rakiti, novinar Južnihvesti zasad nije mogao da sazna u policiji, jer portparol pirotske policije ne odgovara na pozive.

Podsetimo, ovo je samo nastavak napete situacije u Rakiti, početkom aprila ove godine dogodila se eksplozija na bageru, a krajem oktobra prošle godine u blizini gradilišta pronađena je ručna bomba, a početkom godine izgorela je kamp prikolica koja je služila kao magacin.

Izvor: južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here