Narodna stranka: Odložiti plaćanje kredita za tri meseca, porezi i doprinosi da padnu na teret države

0
443

Član Predsedništva Narodne stranke i predsednik Odbora za privredu i preduzetništvo Vladimir Kovačević izjavio je danas da bi plaćanje rata kredita bankama trebalo da bude odloženo za još tri meseca i da bi u tom periodu svi doprinosi i porezi za radnike trebalo da padnu na teret države. 

„Paket ekonomskih mera Narodne stranke podrazumeva i odustajanje države od naplate poreza na dobit za 2020. godinu po mesečnim akontacijama shodno završnom računu za 2019. godinu“, rekao je Kovačević, a saopštila Narodna stranka.

Kovačević je istakao da za predložene mere nisu potrebna dodatna sredstva iz „već prazne državne kase“ i da bi odbijanje države da ih primeni predstavljalo nedostatak empatije prema građanima.

„Suočavamo se sa kataklizmom ekonomije zbog neozbiljnosti države i njenog nemara za zdravlje nacije i želje da se po svaku cenu održe izbori. Državni zvaničnici tvrde da je kasa prazna dok istovremeno obećana pomoć privredi još nije ni dodeljena.

Opet smo pred zatvaranjem malih biznisa, a raste broj obolelih od virusa korona, među njima i ogromnog broja zaposlenih“, naveo je Kovačević.

Kovačević je dodao da je država nesposobna se suoči sa uticajem virusa korona na ekonomiju, pa privrednici razmatraju odustajanje od daljeg primanja 30.000 dinara po zaposlenom jer ta pomoć „manje pomaže opstanku preduzeća nego što pomaže otpuštanje radnika zbog nedostatka posla“.

„Tromesečnim primanjem tih sredstava kroz paket pomoći za opstanak privrede, a do sada je primljeno dva puta po 30.000 dinara po zaposlenom, preuzeta je i obaveza neotpuštanja više od 10 odsto zaposlenih zaključno sa oktobrom. Ova mera je jedino imala smisao ako ima posla, međutim, posla nema i sve ga je manje“, rekao je Kovačević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here