Nastavlja se obustava rada u pirotskoj Bolnici, kolege podržavaju suspendovanog anesteziologa

0
205

Deo zaposlenih u pirotskoj Opštoj bolnici nastavio je sa jednočasovnom obustavom rada, a u periodu od 12 do 13 sati u amfiteatru Bolnice održavaju sastanke i planiraju štrajk koji će krenuti u utorak 12. novembra. U znak podrške suspendovanom anestiziologu zaposleni rade u majicama na kojima piše “I ja sam Živić”.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić posetio je pirotsku zdravstvenu ustanovu gde je razgovarao sa predstavnicima sindikata, načelnicima i Upravnim odborom Bolnice.

Kako kaže jedan od “pobunjenih” lekara Milan Živić, državni sekretar je tražio od zaposlenih da prekinu sa štrajkom.

Sekretar je vršio presiju na sindikate i načelnike službi da prekinu štrajk. Očekivali smo da nastupi sa pozicije moći, za njega je direktor sa 2 hapšenja i ne znam koliko procesa pred sudovima oko kršenja radnih prava, odličan direktor – kaže Živić.

Svakodnevni sastanci i dogovor od 12 do 13 sati

I pored toga, oni ne odustaju od svog osnovnog zahteva – smena ili ostavka direktora Gorana Petrovića, koji je 2 puta hapšen zbog sumnje na korupciju.Svakodnevni sastanci i dogovor od 12 do 13 sati; foto: Lj. F.

Sa nama su razgovarali i predstavnici sindikata Solidarnost i Nezavisnost koji će preneti svoje utiske sa terena ministru. A na terenu je da mi ne odustajemo od osnovno zahteva, a to je promena direktora – objašnjava anesteziolog.

Živića je direktor Petrović suspendovao 30. oktobra zbog “kršenja radne discipline”, a u znak podrške, njegove kolege i koleginicie obukli su majice na kojima piše “I ja sam Živić”

U rešenju stoji da su ispunjeni uslovi za otkaz ugovora o radu zbog nepoštovanja radne discipline i pravila ponašanja. Privremeno mi se određuje udaljenje sa rada u periodu od mesec dana, da ne bi ponovio delo i time ugrozio bezbednost direktora Bolnice i da ne bi uticao na svedoke, što je glupost – kaže Živić.

Državni sekretar Berislav Vekić nije davao izjave za medije prilikom njegove posete Pirotu, pitanja su poslatu Službi za odnose sa medijima Ministarstva zdravlja, ali na njih još nema odgovora.

Na pitanje novinara i dalje ne odgovara i direktor Goran Petrović koji se ne javlja na pozive i ne odgovara na SMS poruke novinara Južnih vesti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here