Nedeljnik: Otac ministra policije dobio dozvolu za proizvodnju oružja

0
184

Firma “Junajted BG” koja je u vlasništvu Branka Stefanovića, oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, dobila je ove godine dozvolu da se bavi proizvodnjom oružja, otkriva Nedeljnik u novom broju.

Stefanovićev otac je do sada u srpskoj javnosti uglavnom figurirao kao trgovac oružjem, dok sa proizvodnjom naoružanja i vojne opreme nije imao nikakve veze. Sada se okolnosti menjaju, navodi Nedeljnik.

Dozvolu firmi “Junajted BG” izdalo je Ministarstvo odbrane 9. aprila ove godine sa rokom važenja od godinu dana. Tako se Junajted BG sada nalazi u Registru proizvođača naoružanja i vojne opreme Ministarstva odbrane pod brojem 47, od ukupno 50 firmi koje imaju dozvolu da se bave proizvodnjom oružja. Ovaj registar objavljen je na sajtu Ministarstva odbrane.

Nije poznato koje oružje tačno proizvodi firma Branka Stefanovića, kao što nije ni poznato da li je Junajted BG ispunio sve kriterijume koje propisuje Ministarstvo odbrane u postupku izdavanja dozvola za proizvodnju oružja.

Na osnovu toga što je izdata dozvola za proizvodnju oružja, Branko Stefanović i svi zaposleni u njegovoj privatnoj firmi dobili su pravo na pristup podacima označenim kao “Poverljivo” odlukom Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost, čiji sekretar je upravo Nebojša Stefanović, piše između ostalog Nedeljnik u novom broju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here