Negotin novo žarište: 30 obolelih iz Doma za stara lica

0
249

U Negotinu je danas potvrđeno 30 novih slučaja zaraze korona virusom, potvrđeno je iz Štaba za vanredne situacije ove opštine. Ovim naglim skokom broja obolelih Negotin je postao novo žarište.

“Svi novozaraženi su iz Doma za stara lica „Radost“ ukupno smo testirali 40 osoba i od toga je 30 pozitivno”, kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

On smatra da je ova situacija posledica nepoštovanja mere petnaestodnevnog smenskog rada.

“Detaljno ćemo utvrditi kako je došlo do ovoga, ali smatram da je ovo posledica nepridržavanja mere petnaestodnevnog smenskog rada”, kaže Veličković.

Očekuju se rezultati za još osmoro testiranih, a Štab za vanredne situacije će doneti odluku od kućnoj izolaciji svih kontakata zaraženih.

“U narednom periodu donećemo odluku o tome u kojim će zdravstvenim ustanovama biti upućeni svi oboleli, da li u Niš ili Beograd. Pokušaćemo da izolujemo sve osobe sa kojima su oni bili u kontaktu”, kaže predsednik opštine Negotin.

U Domu za stara lica ima ukupno 40 štićenika, a među zaraženima korona virusom su i zaposleni u ovoj ustanovi. U Negotinu do sada ima 37 obolelih od korona virusa.

Izvor: Nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here