Nek’ se vidi raskoš – Zasijaće Petrovac za 4.2 miliona dinara!

0
1322

Pre nekoliko dana smo pisali o tome da je opština Petrovac na Mlavi raspisala tendere o nabavci i iznajmljivanju novogodišnje rasvete. Kratkotrajni tender je istekao i u petak je potpisan ugovor sa istom firmom od koje je i prošle godine isti nabavljen.

Na oba tendera javila se samo jedna firma – Lazar Group dooUredi Dom iz Svilajnca.

Prvi ugovor, za iznajmljivanje MILION dinara bez PDV-a, sa porezom potpisan ugovor na 1.200.000 dinara!

Originalni dokument:

Drugi ugovor odnosi se na kupovinu novogodišnje rasvete. Zanimljivo da je procenjena vrednost bila 2.500.000 dinara, a ponuda 2.499.000 dinara bez PDV-a, što sa porezom dođe malo više, pa je ugovor potpisan za sumu 2.998.000 dinara.

Po ugovoru je postavljanje trebalo da započne 7. decembra, ali obzirom da je jaka košava duvala u toku jučerašnjeg dana, verujemo da se sa kićenjem grada odustalo dok vremenske prilike to dozvole, kako bi radnici firme NIK Elektro bezbedno postavili sve.

4.2 miliona dinara za kićenje Petrovca!?

Dok svakodnevno gazimo po blatu i udišemo prašinu od raskopanih ulica zbog postavljanja cevi za gasovod po celom gradu i selima, da li će nas obradovati ovo? Dok ljudi svakodnevno strahuju da li će i kako preživeti zimu, jer mi nismo ekonomski tigar kako kažu. Da li će ovo obradovati ljude u selima naše opštine koji strepe kada dune malo jači vetar ili padne kiša, da li će imati struje? Da li će ovo obradovati sve ljude koji nemaju ono najosnovnije, gradsku pijaću vodu i kanalizaciju? Dok nam prijatelji, rodbina i poznanici umiru od virusa koji je pogodio ceo svet, da li će nam značiti da se fotogorafišemo pored ovih ukrasa kako bismo izbacili stori na Instagramu? Dok se sve više ugostiteljskih lokala, frizera, kozmetičara, poljoprivrednika bori kako da preživi, kako ne bi otpuštali radnike, naša opština će da zasija, bogati smo, neka se vidi raskoš. Sve više opština i gradova se odriče novca zarad bolesne dece, mi nećemo, ali ćemo svakodnevno i dalje slati SMS poruke?

Ko u našoj opštini odlučuje kako se troši novac svih građana? Ko se krije iza potpisa načelnika opštinske uprave koji je potpisao gotovo sve ugovore, slobodno da kažemo štetne, ispred opštine Petrovac na Mlavi? Da li će on biti kriv u slučaju da naša opština i naša država jednog dana postanu normalne, pravne države?

Ko odlučuje?

Foto: Opština Petrovac na Mlavi

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here