Nekada prozivke i uvrede, danas osmesi – Vraćaju li petrovački naprednjaci SPS u lokalnu vlast?

0
930

Izbori još nisu ni raspisani, a buduće koalicije se već naslućuju.


Do pre samo nekoliko meseci predsednik opštine Duško Nedinić, na mnogim konferencijama za medije, na lokalnim partijskim glasilima prozivao je lokalni SPS da stoji iza svih napada na njega i naprednjake i njihove satelite u Petrovcu, ali da krenemo redom.

Kako se desilo to da lokalnu vlast u Petrovcu ne čine SNS i SPS, iako je na
nivou države poprilično čvrsta koalicija između Vučića i Dačića?

Prvo: Iako je SPS u Petrovcu ostvario naboji rezultat
ikada, lokalni naprednjaci vlast prave licima iz Demokratske stranke
predvođeni svojim tadašnjim predsednikom Milančetom Aćimović. Odmah po stvaranju ove koalicije, ceo odbor Demoktratske stranke je raspušten, a Milanče isključen iz stranke. Zanimljivosti radi, Milančetu ovo nije prvo isključenje. 2000. godine je isključen iz tadašnjeg SPO-a zbog “šurovanja” sa SPS-om. Da li će možda u budućnosti izdati svoju novu partiju i naprednjake, videćemo. Inače, MIlanče je od prošle godine novi član SNS-a.

Drugo: Kako je dosta naših sugrađana bilo ljuto i ogorčeno lokalnim SPS-om predvođeni Radišom Dragojević, tadašnjim predsednikom opštine i njegovim glavnim pomoćnicima, veliki broj ljudi je glasao protiv SPS-a. I danas se mogu čuti priče šta su radili mladi SPS lavovi. Danas, nekoliko viđenijih članova SPS-a su članovi naprednjaka, od Jelene Milojević, zamenice načelnika opštinske uprave, do nekoliko predsednika mesnih zajednica .

Treće: Naprednjaci u Petrovcu se hvale kako su oni dobili izbore na svoje ime. Istina je međutim, potpuno drugačija. Mali je broj ili ih uopšte nema među naprednjacima koji mogu da se pohvale ovim. Ako  bismo krenuli redom od čoveka do čoveka, sve ovo bi potrajalo. Velika je laž da je bilo ko dobio izbore na svoje ime. Svako može da se zapita ko mu je predsednik mesne  zajednice, šta je bio pre naprednjaka, čime je zadužio građane i stvari će biti potpuno jasne. Da li im je dobro točio gorivo na pumpi? Da li im je kucao tiket u kladionici na crtu? Da li im je promenio evre po boljem kursu? Mnogo je primera, ali istina je jedna – SVI SU SE SAKRILI IZA IMENA ALEKSANDRA VUČIĆA. Svaka lista je nosila njegovo ime i na krilu njegovih “uspeha” naprednjaci u Petrovcu dolaze na vlast.

Sada, kada su novi izbori na pomolu, izgleda da se sve uvrede zaboravljaju. Osmesi su tu, a i novo rukovodstvo SPS-a u Petrovcu. Na njihovo čelo dolazi Dragan Marinković iz Šetonja. Upućeni u dešavanja oko ove promene već kažu da je stvar samo kozmetičke prirode. Iako je postavljen novi predsednik odbora Marinković, konce će iz senke i dalje vući Miletić Mihajlović Tića i Radiša Dragojević. Dobar mamac za lakoverne glasače, koji ne bi da glasaju za stari kadar, već za novog predsednika koji je već dobio nadimak Brnabić iz Šetonja, verovatno po premijerki koja je najveća marioneta danas.

Mala svađa između Slobodana Perića, koji predstavlja Vlašku stranku Most i SNS-a u Petrovcu otvara vrata jedinoj mogućoj saradnji koja će se izgledno i desiti. Već se sada po osmesima sa fotografije može se zaključiti ko će to biti. Najbitnije je kako i sam slogan SNS-a za buduće izbore kaže “Za našu decu”, njihova deca će biti povlašćena, njihova deca će ići na privatne fakultete, nositi skupocenu garderobu, putovati po svetu, voziti nova kola, a ove druge dece uskoro neće ni biti. Ona su pobegla iz ovog paralelnog sveta u kome je jedna realnost na TV-u, a druga u stvarnosti

Čekajući zvanično raspisivanje izbora i rezultat istih, pratićemo ova zanimljiva dešavanja na našoj maloj političkoj sceni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here