NEMA ŠETANJA PASA posle 20h!

0
334

Pojedini čitaoci javili nam su se sa pitanjem da li bi mogli da prošetaju svoje pse i posle 20h, nakon što je uveden policijski čas. Konsultovali smo MUP i dobili jasan odgovor.

Policijski čas uveden u Srbiji počinje da važi od večeras od 20 časova i biće na snazi do 5 ujutro (svakog dana dok ne bude ukinut).

To znači da će na ulicama moći da budu SAMO oni koji za to imaju potrebne dozvole (radne dozvole). Svi ostali će morati u tom periodu da ostanu u kućama, što je najrigoroznija mera uvedena u Srbiji do sada u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Mera je nepopularna, ali nužna, objašnjavaju predstavnici vlasti.

Iako je na konferenciji za novinare predsednik Srbije Aleksandar Vučić jasno rekao da se zabrana kretanja odnosi na sve, osim na one koji imaju radne dozvole, zbog vas, čitalaca, kontaktirali smo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije da otklone ovu dilemu građana koji imaju pse:

Građani ne bi trebalo da imaju dilemu, jer je sinoć JASNO REČENO ko može da bude na ulici posle 20 časova“.

Na našu dopadnu opasku da treba razumeti i ljude koji imaju pse i koji su, možda, navikli da se šetaju u kasnijim večernjim časovima (vršenje nužde), dobili smo još jednom jasnu poruku:

Razumemo te građane, naravno, ali ovo su MERE KOJE SE ODNOSE NA SVE“.

Dakle, moraćete da izvedete svog kućnog ljubimca ranije u šetnju, do 20 časova. Posle toga, rizikujete da dobijete krivičnu prijavu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here