Nema tenisa barem do 13. jula

0
105

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) i Ženska teniska asocijacija (WTA) objavili su da će se teniska sezona nastaviti najranije 13. jula, pošto je stopirana zbog pandemije koronavirusa.

Vladajuća tela muškog i ženskog tenisa su prethodno izrazila nadu da bi sezona mogla da se nastavi u junu turnirima na travi. Međutim, pošto je objavljeno da je ovogodišnji Vimbldon otkazan, a on je trebalo da se završi 12. jula, usledilo je novo odlaganje početka.

U skladu sa otkazivanjem Vimbldona, ATP i WTA objavljuju da se suspenzija oba tura nastavlja do 13. jula zbog pandemije koronavirusa. Pored Vimbldona, otkazani su svi turniri na travi, uključujući one Hertogenbošu, Štutgartu, Kvinsu, Haleu, Majorki, Istbornu na ATP turu, kao i Hertogenbošu, Notingemu, Birmingemu, Berlinu, Istbornu i Bad Homburgu na WTA turu. Suspenzija se odnosi na sve nivoe profesipnalnog tenisa, uključujući i čelendžere, kao i ITF svetski tur“, navodi se u saopštenju.

Svi turniri koji su zakazani počevši od 13. jula za sada ostaju u planu, a ATP i WTA ističu da shvataju važnost da njihov prioritet budu zdravlje i bezbednost cele teniske javnosti.

„Ovo je odluka koju WTA i naši članovi nisu doneli lako, ali ostajemo posvećeni štićenju zdravlja i bezbednosti naših igrača, navijača i osoblja“, rekao je Stiv Sajmon, prvi čovek WTA, „Iako svi delimo razočaranje zbog daljeg odlaganja sezone, naš prioritet je i dalje podrška jednih drugima u ovo zahtevno vreme, kao i zajednički rad da se kao sport vratimo akciji“.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here