Nestorović opet šokira: Imao sam koronu

0
600

Profesor dr Branimir Nestorović, član kriznog štaba za borbu protiv Kovid-19 šokirao je opet javnost i to izjavom da je imao koronu i da tokom tog perioda nije bio u izolaciji.

“Skoro sam siguran da sam imao koronu na samom početku jer sam dva dana imao temperaturu i proliv, ličilo je da je to, to. Nisam bio u samoizolaciji jer nije bio trenutak za to i moralo je da se radi. Meni je brzo prošlo, ali nisam nikog inficirao jer sam bio društveno odgovoran”, rekao je Nestorović gostujući u emisiji “Osvrt” na televiziji B92.

Međutim, kada su ga novinari upitali da li je moguće da je bio toliko neodgovoran da nije uradio ništa što je tih dana preporučivano svima drugima, u šta spada samoizolacija i testiranje, Nestorović je rekao da se nije ponašao neodgovorno ni prema sebi ni prema ljudima iz svoje okoline.

“U jednom trenutku sam zaista pomislio da je moguće da sam pokupio virus, ali nisam imao te tegobe. Mogao sam da jedem svinjetinu, nije mi se izgubilo čulo mirisa, što je prvi simptom korone. Mi smo tada imali brojne sastanke u Vladi, gde sam se sretao sa raznim ljudima. Njih sedam-osam se razbolelo, čak i kafe-kuvarica. U to vreme mene je uhvatila neka jeza, pa sam odmah otišao kući. Da bih zaštitio ukućane, otišao sam iz stana i prešao u Obrenovac. Tri dana sam ležao, dva dana sam imao temperaturu, a uradio sam i onaj brzi test, koji je bio negativan. Već sutradan sam bio na nogama”, ispričao je Nestorović i naveo da je tegobe imao krajem februara.

On tvrdi i da je korona u Srbiji cirkulisala mnogo pre prvog otkrivenog pacijenta.

“Ako je sada potvrđeno da je korona u Italiji bila prisutna još 27. decembra, znači odmah posle katoličkog Božića, kad mnogi naši ljudi dolaze u Srbiju za praznike, nije imalo šanse da već od januara virus nije cirkulisao i u našoj zemlji. Sećam se da sam pred prvi krizni štab pregledao dečka za koga sam sada siguran da je imao koronu, jer je imao sve simptome. I on je kašljao u mene, ali sreća, pa imam jak imunitet”, naveo je Nestorović.

Otkrio je da je svakog jutra svoje stanje proveravao mirišući lavandu, s obzirom na to da je gubitak mirisa prvi simptom virusa.

Izvor: Nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here