Novi protesti protiv 5G mreže: “Poziv građanima” se širi društvenim mrežama

0
337

Ovih dana društvenim mrežama kruži još jedan poziv u protest protiv 5G mreže

U ovoj poruci se svi građani Srbije pozivaju da, u protestu proiv uvođenja 5G mreže, simbolično isključe svoje mobilne telefone u periodu od dva sata.

“POZIV građanima Srbije, da dana 03.05.2020.g. u vremenu od 18:00 do 20:00 časova isključe svoje mobilne telefone u znak protesta zbog uvođenja 5G mreže u Srbiji

Mrtve ptice i 5G nisu povezane

Sasvim je normalno da budemo oprezni kada se uvodi neka nova tehnologija. Međutim, često internetom kruže neproverene glasine, a jedna od njih je i kako su “ptice u Holandiji padale mrtve zbog 5G mreže”, iako se na kraju ispostavilo da je jedan farmer ispuštao hemikalije u vazduh

Ako možemo da budemo u karantinu po više dana onda možemo i bez mobilnog dva sata. Sa 5G mrežom iz bilo kog dela sveta može da se upravlja dronovima i drugim uređajima nad i u Srbiji.

5G mreža su savremeni lanci koji su nekad nosili afroamerički crnci. 5G mreža je i kontrola i zračenje i nevidljiva žica za slobodu čoveka. STOP 5G mreži. Podeli dalje.”

Ova poruka se, za sada, nalazi na društvenim mrežama kao što su Facebook i WhatsApp.

Društvene mreže su u poslednje vreme krenule u sve agresivniju borbu protiv širenja dezinformacija u vezi sa 5G mrežom, kao i protiv poziva na uništavanje infrastrukture koja služi za 5G mrežu.

Foto: Depositphotos, everythingposs
Foto: Depositphotos, everythingposs

Podsećanja radi, Jeleni Đoković je uklonjena objava na Instagramu sa video-snmikom dr Roberta Kouana, koji dovodi u vezu sa koronavirusom razvoj i implementaciju 5G mreže širom sveta.

Takođe, društvena mreža Tviter zvanično je objavila da će blokirati objave koji šire dezinformacije o 5G mreži i pozivaju na rušenje infrastrukture ili šire paniku u društvu.

Širom sveta se vode polemike oko toga da li je 5G mreža bezbedna ili ne.

Tako dok su u Birmingemu i Holandiji zapaljene bandere i uništavana infrastruktura koja služi za za 5G bazne stanice, u Južnoj Koreji, na primer, očekuje se blizu 8,5 miliona prodaih 5G uređaja ove godine, a u Kini su tri glavna mobilna operatera objavila kako će 5G poruke uskoro zameniti standardni SMS.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here