O gestu policajke iz Loznice priča Srbija: Pomogla mami da deca ne ostanu bez torte

0
444

Pre nekoliko dana, za vreme policijskog časa, u jednoj lozničkoj porodici dogodila se nepredviđena situacija – deca su čekala obećanu tortu, ali je mama zaboravila da kupi sve sastojke. Kako ne bi izneverila očekivanja, mama je sa neobičnom molbom pozvala dežurnu službu policijske stanice u Loznici, a ta situacija postala je hit na društvenim mrežama.

Ostanite kod kuće, mi smo tu za vas, poruka je koju ovih dana slušamo od pripadnika MUP-a. Da taj apel zaista funkcioniše u praksi, čak i kada je reč o specifičnim situacijama, poput slučaja u kojem četvoro mališana nestrpljivo čeka na tortu, pokazala je službenica policijske stanice u Loznici, koja nakon neobičnog poziva, kaže, nije imala dilemu.

Izvor: RTS

“Na vezi je bila ta žena koja je od mene zatražila da joj ja dozvolim da ode do drugarice koja se nalazi 500 metara od njene kuće po jaja za tortu. Naravno, ja sam joj rekla da nisam u mogućnosti da joj dozvolim da ona u to vreme napusti svoju kuću, ona je tada počela da mi objašnjava da ona kod kuće ima svoje četvoro male dece koji čekaju tortu za sutrašnji praznik, i na to ja sam se ponudila da ona sačeka da ja završim svoju smenu u sedam sati, i da odem do njene drugarice kako bih joj ja donela ta jaja kući”, ističe Tamara Petrović, policajka iz Loznice.

Posle završene smene, Tamara je ispunila obećanje, nakon čega je spisak potrebnih namirnica za dečiju omiljenu poslasticu bio kompletan.

“Ispred kuće u dvorištu gde ona živi, sačekla me ona sa svoje četvoro male dece koji su bili preserećni, jer će imati tortu, to je mali gest koji je nekom značio dosta”, ističe Tamara Petrović.

Priča o Tamarinom gestu brzo se pročula širom naše zemlje, a svojim primerom je posvedočila da na policiju možemo da se oslonimo i u situacijama kada je najveći prestup izneveriti dečija očekivanja.

Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here