Poštovani roditelji/staratelji budućih prvaka,

Od ove godine roditeljima/drugim zakonskim zastupnicima će biti na raspolaganju mogućnost da upišu svoje dete u prvi razred Srednje škole „Mladost“ u Petrovcu na Mlavi na dva načina:

1.Putem eUprave elektronski, podnošenjem prijave/zahteva za upis učenika u prvi razred srednje škole

Ova usluga će biti dostupna na portalu eUprava kao i Uputstvo za podnošenje prijave za upis u srednje škole.

Link ka portalu objavićemo nakon što se na portalu pojavi opcija upisa u srednje škole.

Popunjavanjem prijave za upis učenika u srednju školu, roditelj/drugi zakonski zastupnik unosi podatke koji su školi neophodni za upis učenika u srednju školu. Uneti podaci će školi biti vidljivi u okviru usluge eUpis, a proveru potrebnih činjenica u skladu sa zakonom ovlašćeno lice će sprovesti pristupom postojećim evidencijama po službenoj dužnosti, na isti način kao i za učenika koji radi upisa dođe u školu. Ukoliko je upis uspešan, roditelj će biti obavešten o tome. Ukoliko upis nije uspešan roditelj se obaveštava da je neophodno da se radi upisa obrati školi, kada je potrebno proveriti sve unete podatke, kao i podatke koji su dohvaćeni iz službenih evidencija, te otkloniti nedostatke i učenika upisati u školu.

Dokumentaciju potrebnu za upis Škola pribavlja službenim putem, preko eUprave.

  1. Drugi način upisa je neposredno, dolaskom u školu sa popunjenim obrascem PU (Prijava za upis učenika u srednju školu).

Na dan upisa roditelj/staratelj u Školu donosi:

1.Popunjenu prijavu za upis;

2.Uverenje o obavljenom završnom ispitu;

3.Originalno svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju i vaspitanju.

4.Lekarsko uverenje ukoliko je za obrazovni profil koji upisuje, neophodno dostaviti.

Za upis u gimnaziju nije potrebno dostaviti lekarsko uverenje dok je za upis na smer pravno-poslovni tehničar, ekonomski tehničar i trgovac, potrebno.

Napomena: Ukoliko roditelj iz opravdanih razloga nije u mogućnosti da na dan upisa dostavi dokumentaciju deteta, potrebno je da obavezno podnese online prijavu za upis učenika u srednju školu, putem portala i obavesti telefonom Školu o odlaganju dolaska na telefon 012/331-129.

Prilikom dolaska u školu, molimo roditelje i učenike da obavezno imaju masku na licu, dezinfikuju obuću na ulasku u školu kroz dezobarijeru, kao i ruke alkoholom!!!

U školu će roditelji i učenici na dan upisa ulaziti u ograničenom broju kako bi razmak između prisutnih lica uvek bio 2 metra, o čemu će voditi računa dežurni profesor.

Termini upisa:

Upis učenika 1. razred Srednje škole „Mladost“ obaviće se u

ČETVRTAK 9.7.2020 i u PETAK 10.7.2020.godine od 8 – 15 časova (prvi upisni krug) kao i ponedeljak 13.7.2020.godine (drugi upisni krug)

Sve potrebne informacije možete dobiti na telefon:

012/331-129 ili putem mejla [email protected]

Uprava škole.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here