Od 18. jula REGISTRACIJA SKUPLJA za 30.000 dinara, ako se ne vidi broj šasije ili motora?

0
762

Vozila kojima se ne može dokazati poreklo zbog problema sa brojem šasije ili motora idu na forenzički pregled ili veštačenje MUP-a

Nakon vesti da je moguće da tehnički pregled od septembra značajno pojeftini, stiže novost o novim nametima za vozače. 

Novi pravilnik MUP-a koji stupa na snagu u četvrtak, 18. jula, predviđa da vozila sa brojem šasije ili motora koji je nečitljiv, zarđao ili izbledeo ne mogu proći tehnički pregled dok se ona ne podvrgnu forenzičkom pregledu ili veštačenju pri MUP-u.

To će, kako piše “Kurir”, koštati oko 30.000 dinara.

Osim tih usluga, vozači ovih automobila platiće i novo utiskivanje ovih oznaka koje će, prema nekim ocenama, koštati dosta.

Saša Lakić iz Centra za tehnički pregled vozila objašnjava da čak iako se ne može pročitati jedan od karaktera, vozači će biti vraćeni sa tehničkog pregleda.

U tom slučaju, tehnički pregled daje izveštaj s napomenom šta to tačno ne može da se vidi sa kojim zatim vlasnici vozila odlaze u policiju.

“Pripadnici MUP-a rade taj forenzički pregled koji košta oko 5.000 dinara, a ako oni ustanove da ne može u potpunosti da se utvrdi broj forenzičkim pregledom, onda se može pristupiti vestačenju koje košta 25.000 dinara”, kaže Lekić.

Nakon završene procedure, donosi se odluka o utiskivanju brojeva, koji obavlja ovlašćeni tehnički pregled.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here