Od “Jovanjice” se sada svi ograđuju, a predsednik najavljuje iznenađenja

0
371

Od poljoprivrednog dobra “Jovanjica” gde je zaplenjeno nekoliko tona marihuane svi se ograđuju. N1 televizija dobila je informaciju od Sekretarijata za privredu grada Beograda da Predrag Koluvija i firma “Jovanjica” nisu koristili subvencije za razvoj poljoprivrede. Podsećamo da su iz Ministarstva poljoprivrede saopštili da se neće oglašavati dok traje istraga u Jovanjici.

Istragu u slučaju Jovanjica kako saznaje BIRN vodiće zamenik tužioca Saša Drecun, koji je iz Višeg javnog tužilaštva upućen u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Drecun je inače bio tužilac u slučaju protiv pripadnika Žandarmerije koji su 2014. godine za vreme Parade ponosa intervenisali protiv Andreja Vučića i Predraga Malog.

Ime brata predsednika Srbije u temi droga u Jovanjica prvi je pomenuo poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Miroslav Aleksić

Izvor: N1

“Šta je uloga Andreja Vučića u čitavom ovom poslu i zašto je i zašto je baš njega Predrag Koluvija zvao kada je bilo hapšenje”, upitao je Aleksić.

Andrej Vučić će, kako prenose provladini mediji, podneti krivične prijave protiv Dragana Ðilasa, Miroslava Aleksića i svih ostalih zbog lažnih tvrdnji da ga je vlasnik organske farme “Jovanjica”, Predrag Koluvija, zvao.

Aleksić odgovara da jedva čeka tužbu i mogućnost da kaže kakve još informacije ima.

U međuvremenu o “Jovanjici” je govorio i predsednik Aleksandar Vučić, prvo je izjavio kako nema pojma o čemu se radi, a onda nekoliko sekundi kasnije rekao da će kako, tvrdi mnogi biti iznenađeni kome su pozivi bili upućeni.

“Nemam pojma ni o čemu se radi, ali uhapsimo te ljude zato što se držimo zakona, i zato što ne želimo za razliku od drugih zemalja da marihauna bude poželjna, mi to sve uradimo, a oni kažu ne, ne, to je… Evo ja molim nadležne organe, verujem da će danas i sutra da objave baš kome su ti pozivi bili upućeni, i siguran sam da će biti iznenađenja i mnogo demantija”, najavljuje Vučić.

Dok predsednik Srbije zna šta će objaviti nadležni organi premijerka Srbije Ana Brnabić ima ideju za kako kaže “nezavisne medije”.

“Evo još jedna afera – molim vas, prijavite nezavisnim medijima, znate ja sam jako, jako volela organski paradajz iz ove ‘Jovanjice’, što znači, pretpostavljam, da sam kao predsednica Vlade finansirala narko trafikante”, poručuje predsednica Vlade.

Predsednik Dveri Boško Obradović nema pitanja konkretno o organskom paradajzu, ali ima niz drugih u vezi sa plantažom kod Strare Pazove.

Boško Obradović

Izvor: N1

“Ko je vlasniku ovog poljoprivrednog dobra izdao službenu policijsku značku i legitimaciju koja je verna originalu, ko mu je dao blinkere, rotaciju i svu drugu signalizaciju na njegovom privatnom automobilu, za koje on nema pravo, ko je sedam dana pretio ili cenzurisao režimske medije da ne mogu da napišu nijednu rečenicu o otkrivanju ove najveće plataže marihuane u Evropi”, pita Obradović.

Iz Sekretarijata za privredu grada Beograda tvrde da na “Jovanjici” nisu korišćene subvencije podsticajnih sredstava. Međutim, 2014. godine Predrag Koluvija je rekao da će deo zemljišta za organsku proizvodnju biti obezbeđen kroz saradnju sa Gradom Beogradom i Srpskom pravoslavnom crkvom.

“Beograd ima oko 3.600 hektara zemljišta koje će opredeliti za organsku proizvodnju. Od toga oko 800 odmah može da se koristi, jer nije obrađivano duže od tri godine”, kazao je tada Koluvija.

Predstavljanju “Jovanjice” 2016. u Zrenjaninu prisustvovao je i član Gradskog veća u Beogradu Dragomir Petronijević.

“Kooperantima ne samo da omogućavamo obuku oko proizvodnje, subvencije i sertifikaciju, nego im obezbeđujemo i tržište”, naveo je tada.

Organizovanoj kriminalnoj grupi se stavlja na teret da je u periodu od januara do novembra 2019. godine, na području opštine Stara Pazova i Inđija, odnosno u staklenicima privrednog društva “Jovanjica”, uzgajala opojnu drogu kanabis koja sadrži psihoaktivnu komponentu THC u količini većoj od 0.3 %.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here