“Od sredine maja moći ćemo da dišemo punim plućima ako budemo disciplinovani. Ako nas posluži vreme…”

0
387

Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, prvi je najavio situaciju kakvu imamo ovih dana – povećan broj preminulih i zaraženih od koronavirusa.

“Mi smo sad u udarnom talasu i to će sigurno da traje negde do Vaskrsa, a to je optimistički i uslovljeno održavanjem socijalne distance. Ako se svi budemo pridržavali i ne razmišljali o tome da li je ova ili ona mera uvedena iz ne znam kojih razloga, onda ćemo, ako nas posluži vreme, negde sredinom maja moći da dišemo punim plućima”, rekao je u velikom intervjuu za novi Nedeljnik dr Branislav Tiodorovć ugledni epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19

“Kad kažemo da će nam ovo, na primer, do maja trajati i da će u maju početi polako da pada, pa da će iza maja preći u sporadične slučajeve oboljenja, uvek to držimo sa rezervom jer ta obećanja ne možemo i sami da dajemo – ta obećanja nam daje nebo, to je ono što je zavisno od meteoroloških uslova”, objasnio je Tiodorović.

Za Nedeljnik, Tiodorović je govorio šta nas čeka u ovim najtežim nedeljama borbe sa koronavirusom, strahu od bolnica u halama, disciplini stanovništva, lečenju, lekovima, kada će sve ovo proći i očekivanoj vakcini.

CEO INTERVJU ČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU KOJE JE NA KIOSCIMA OD 9. APRILA.

Izvor: Nedeljnik

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here