Od utorka 21. aprila ponovo novinari na konferencijama kriznog štaba

0
205

Novinari će od utorka 21. aprila ponovo moći da prisustvuju konferencijama za medije kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa, ali u ograničenom broju.

Kako je na današnjoj konferenciji saopštio pokrajinski sekretar za zdravlje Zoran Gojković, u utorak 21. aprila konferencijama će moći da prisustvuju predstavnici televizija i novinskih agencija, a u sredu novinari štampanih medija i internet portala.

Tako će, prema njegovim rečima, biti svakog drugog dana dok ne bude povoljnija epidemiološka situacija u Srbiji.

„Što se tiče zatvorenog prostora, izaći ćemo u susret svima, ali ćemo morati da ograničimo broj novinarskih ekipa u sali. Plan je da se radi zaštite svih smanje gužve u zatvorenom prostoru“, objasnio je Gojković.

On je dodao da će od sutra svi mediji moći da prisustvuju svim manifestacijama i događajima koji se održavaju na otvorenom prostoru, ali uz distanciranje.

Prema njegovim rečima, novinarska pitanja pojedinih redakcija nisu bila razlog za zabranu dolaska novinara na konferencije za medije kriznog štaba.

„Imamo pitanja svih medija i bez izuzetaka odgovaramo na svako od njih. Puno zaposlenih u medijskim redakcijama je bilo pozitivnih na virus i to je bio jedini razlog“, naglasio je Gojković.

Izvor: Danas

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here