Odloženo suđenje Novakoviću, nisu došli svedoci koje je predložio Andrej Vučić, ni Siniša Mali, ni Vučević, ni Mirović

0
140

Suđenje po tužbi Andreja Vučića protiv potpredsednika Narodne stranke Borislava Novakovića odloženo je pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu za 20. maj 2020. godine jer se na sudu nije pojavio nijedan od tri svedoka koje je predložio brat predsednika Republike.

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović obavestio je sud podneskom da je sprečen da svedoči zbog održavanja redovne sednice pokrajinske Vlade, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević nije mogao da dođe zbog zakazanog razgovora u Vladi Srbije “u vezi sa projektom”, dok je ministar finansija Siniša Mali bio sprečen da svedoči jer je na službenom putu.

Novakovićev advokat Vladimir Gajić predložio je sudu da kazni svedoke jer nisu dostavili dokaze o sprečenosti nego su samo dostavili podneske da su sprečeni, kao i da bez obzira na ishod spora troškovi današnjeg ročišta padnu na tužioca jer se njegovi svedoci nisu pojavili.

Na sledeće ročište zakazano za 20. maj pozvani su isti svedoci.

Vučić je Novakovića tužio za povredu ugleda i časti jer je rekao da je on, i pored toga što nema nijednu formalnu nadležnost, stvarni gradonačelnik Novog Sada i upravlja političkim procesima u Vojvodini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here