Odluka o doktoratu Siniše Malog u četvrtak

0
122

Odbor za profesionalnu etiku Beogradskog univerziteta zasedaće u četvrtak 21. novembra pre podne, potvrđeno je iz više izvora za CINS. Na dnevnom redu sednice Odbora nalazi se i donošenje odluke o doktoratu Siniše Malog.

Članovi Odbora za profesionalnu etiku, tela Univerziteta u Beogradu koje treba da odluči o doktoratu Siniše Malog, dobili su poziv na sednicu Odbora u četvrtak, 21. novembra u 10 časova. Dnevnim redom obuhvaćeno je i razmatranje doktorata Malog, saznaje Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).

Prethodno je, krajem oktobra, Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka donelo odluku da usvoji izveštaj Etičke komisije tog fakulteta i predloži meru javne osude zbog „postojanja elemenata neakademskog ponašanja u doktorskoj disertaciji“. Na ovakvu odluku Fakulteta nedavno je uložio žalbu i Siniša Mali.

Podsetimo, Odbor Univerziteta nadležan je da donese konačnu odluku u vezi sa spornim doktoratom, a rektorka Univerziteta Ivanka Popović izjavila je ranije za CINS da očekuje odluku do 22. novembra, ali da ne vidi zašto bi Odbor vraćao Fakultetu predmet na ponovno odlučivanje, sa obzirom na to da su se već izjasnili.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here