Oglasio se FSS: Prekidaju se SVA fudbalska takmičenja u Srbiji!

0
360

Fudbalski savez Srbije oglasio se jutro posle uvođenja vanrednog stanja u Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je sinoć na vanrednoj konferenciji za medije da se uvodi vanredno stanje u našoj državi, a to podrazumeva drastične mere i za sport.

Tim povodom oglasio se i Fudbalski savez Srbije koji je obavestio javnost da SVA fudbalska takmičenja na nivou Srbije prestaju, dok se dodaje da to znači i obustava treninga, prijateljski utakmica, okupljanja, rekreativnog fudbala i tako dalje.

Iz FSS napominju da će o daljim koracima obaveštavati javnost putem svojih “zvaničnih kanala” na internetu, a čitavo saopštenje prenosimo u celosti.

“Obaveštavaju se svi fudbalski i futsal klubovi, svi igrači i igračice, fudbalski treneri i svi ostali fudbalski stručnjaci i fudbalski radnici, uključujući i one koji su aktivni u bazičnom fudbalu (u sistemu FS Srbije), da je uvođenjem vanrednog stanja u Republici Srbiji dana 15. marta 2020. godine, došlo do prestanka svih fudbalskih takmičenja, do prestanka održavanja svih prijateljskih utakmica i do prestanka trenažnih procesa u fudbalskim i futsal klubovima.

Svi fudbalski i futsal klubovi pod ingerencijom FSS, dužni su da odmah:

• obustave učešće u fudbalskim takmičenjima svih nivoa;
• otkažu sve zakazane prijateljske utakmice;
• obustave sve vidove trenažnog procesa igrača i igračica;
• prestanu sa organizovanjem bilo kakvog vida rekreativnog bavljenja fudbalom i futsalom;
• prestanu sa okupljanjem sportista i sportistkinja u svojim prostorijama.

Nalaže se svim fudbalskim i futsal klubovima, kao i teritorijalnim, okružnim, gradskim i opštinskim fudbalskim savezima sa teritorije FSS, da prate obaveštenja, naredbe i uputstva nadležnih državnih organa i da postupaju u skladu sa onim što u njima bude saopšteno.

O svim daljim merama koje će biti preduzete u fudbalskom i futsal sportu, FSS će obaveštavati svoje članove zvaničnim kanalima komunikacije (internet prezentacije – sajt i društvene mreže), putem sredstava javnog informisanja i svih drugih dostupnih načina komunikacije”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here