Onlajn nastava od ponedeljka i na Drugom programu RTS

0
172

Nastava na daljinu od ponedeljka će, osim na TV kanalu RTS3, internet portalu RTS i platformi RTS Planeta, biti dostupna i na Drugom programu Radio-televizije Srbije, a emitovaće se radnim danima.

Osnovci od 1. do 4. razreda nastavne časove mogu pratiti od 8 do 14.45 na RTS2, a đaci od 5. do 8. razreda od 8 do 15.30 na RTS3.

Nakon nastave za osmake, takođe na kanalu RTS3, radnim danima od 15.30 do 20 časova biće emitovana nastava iz opšteobrazovnih predmeta za srednjoškolce.

Raspored emitovanja obrazovnih sadržaja dostupan je na sajtu RTS, u programskoj šemi RTS3 i na sajtu Ministarstva prosvete

Ako na neki čas zakasne ili ga propuste, a žele da ga pogledaju na kanalima RTS2 ili RTS 3, učenici to mogu učiniti u naredna 72 sata.

Na internet portalu RTS može se direktno, bez registracije, pristupiti portalu Moja Škola, gde se iz padajućih menija biraju predavanja koja žele da se prate za sve predmete i razrede osnovnih i srednjih škola.

Pored toga, otvoren je još jedan podsajt za direktan pristup nastavi na daljinu – https://mojaskola.rtsplaneta.rs.

Na internet platformi Radio-televizije Srbije, RTS Planeta, takođe su dostupni svi emitovani časovi za učenike osnovnih i srednjih škola.

Nastavni sadržaji se na RTS Planeti mogu naknadno i više puta pregledati, a operateri neće naplaćivati protok i prenos podataka za te sadržaje, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Dodatne informacije o učenju na daljinu roditelji mogu dobiti pozivom na broj telefona 011/735 05 57.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here