Opština Petrovac raspisala višemilionske tendere za nabavku novogodišnjih ukrasa

1
1000

Opština Petrovac je 24. novembra raspisala dva tendera za nabavku različitih oblika dekorativnog osvetljenja vrednih po jedan milion i dva ipo miliona dinara bez pripadajućih poreza.

Prvi tender vrednosti 2.5 miliona dinara se odnosi na kupovinu novogodišnje rasvete, montažu i demontažu. Otvaranje ponuda je zakazano za 4. decembar u 10 časova kada ističe i poslednji rok za prijavu. Kako piše u dokumentu vezanom za ovu nabavku, ukrasi će biti postavljeni od 7. decembra do 25. januara sledeće godine.

Ceo dokument možete videti na linku ispod:

Drugi tender vrednosti milion dinara odnosi se na iznajmljivanje novogodišnje rasvete. Otvaranje ponuda je takođe zakazano za 4. decembar u 10 časova. Ukrasi će biti postavljeni od 7. decembra do 25. januara sledeće godine, baš kao i u prethodnom postupku, potpuno isto, ali da ne insinuiramo da je nešto namešteno.

Ceo dokument možete videti na linku ispod:

Setimo se prošlogodišnjih ukrasa:

A bilo je i ovoga:

Dekoracija je prošle godine nabavljena od preduzeća Lazar Group doo, pod kojom funkcioniše firma Uredi dom iz Svilajnca ispred čijeg se objekta ovi ukrasi svakodnevno nalaze.

Prošle godine novogodišnje ukrase je postavila firma NIK Elektro, a sudeći po uslovima i bliskim odnosima opštinskih rukovodilaca i vlasnika firme, ne sumnjamo da će i ove godine biti isto. Setićemo se i da su radnici ove firme nešto pre izbora svuda po gradu i opštini između bandera postavljali transparente vezane za predsednika Vučića, vladajuću stranku SNS i njihovu kampanju “Za njihovu decu”.

Danas se postavlja pitanje da li je ovo vreme kada se ovoliki novac troši na ovakve stvari? U jeku pandemije, u vreme kada decu sve više i više lečimo SMS porukama, baciti milione dinara zarad čega? Dok se neki gradovi odriču organizovanja novogodišnjih koncerata i šljaštećih ukrasa kako bi pomogli oboleloj deci, izgleda da vlastodršci u Petrovcu misle drugačije.

Ipak, nadamo se da još ima razumnih ljudi u opštini koji na neki način mogu sprečiti ovo nerazumno trošenje novca.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here