Ostavke nema, život ide dalje – poručio Krstajić

0
256

Selektor Srbije Mladen Krstajić katastrofalan poraz u Lavovu od Ukrajine nazvao “šamarom za nauk” i poručio da “život ide dalje”.

“Život ide dalje”, poručio je selektor Srbije Mladen Krstajić posle poraza od Ukrajine u Lavovu. “Orlovi” su petardirani od selekcije koja je pre samo nekoliko meseci golom u trećem minutu sudijske nadoknade jedva iščupala tri boda u Luksemburgu.

O odgovornosti i daljim potezima Krstajić nije mnogo govorio, već je samo iskoristio čuvenu trenersku floskulu, koja se po pravilu govori u ovakvim i sličnim situacija: “Svu odgovornost preuzimam što se tiče rezultata i taktike. Igračima je najbitniji mir i da se psihološki što bolje spremimo jer moramo da pobedimo u ponedeljak.”

Srbija je u prošlosti dobijala mnogo šamara i retko kada je posle njih izvlačila pouke. Krstajić se nada da će od ovog nešto da nauči: “Ovo je bio šamar za nauk.”

Rekao je trener koji je očigledno zaboravio da se Srbiji odavno crvene obrazi od sličnih poraza. Doduše, retko koji ih je zatalasao kao ovaj ukrajinski.

“Jednostavno, nije funkcionisalo i žao mi je što smo u ovoj situaciji, ali život ide dalje. Želja igrača je bila, ali u ovom momentu smo naišli na boljeg”, dodao je selektor koji verovatno ni sam ne veruje da je Ukrajina bolja za svih pet golova. Uostalom, srpski tim je sastavljen od iskusnih i mladih igrača, koje smo i te kako pratili ove sezone na evropskim terenima i u najjačim takmičenjima.

Nije sve bilo ni do potpuno promašene taktike selektora. U to nas je uveravao Krstajić posle meča.

“Taktički, ali i što se tiče trčanja, Ukrajina nas je nadvisila. Preuzimam odgovornost, moramo koliko god da je teško, da spremimo igrače za sledeću utakmicu. Nije lako, ali šta je tu je, moramo da idemo dalje”, nastavio je selektor.

Opet je zamerio igračima.

“Kompletna ekipa je podbacila. Dva gola u kratkom periodu su odlučila utakmicu”, rekao je Krstajić, kome nije preostalo ništa drugo nego da čestita Ukrajincima i Andreju Ševčenku na očitanoj lekciji iz fudbala, ali i vođenja.

“Mogu da kažem da sam nezadovoljan. Jednostavno, sam početak utakmice je bio rastrzan sa obe strane. Prvih 20-ak minuta smo imali iole igru u fazi napada i odbrane, ali taj gol prvi pa drugi ubrzo su nas poremetili da bismo na poluvremenu pokušali u drugom sistemu”, podvukao je Mladen Krstajić.

Reprezentacija Srbije će narednu utakmicu igrati u ponedeljak protiv Litvanije pred praznim tribinama u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here