Ozoniranje krvi: Stručnjaci upozoravaju na štetnost i nadrilekarstvo

0
443

U sklopu globalne pandemije virusa za koji ne postoji lek postoje oni koji žele da budu pronalazači pre nauke. Tako vlasnik Pink televizije, Željko Mitrović, danima promoviše ozoniranje krvi kao lek protiv koronavirusa. Stručnjaci upozoravaju da to nije istina i mole građane da ne nasedaju na prazne priče.

Da je sve toliko lako Srbija ne bi čekala stručnjake iz Kine, a oni bi verovatno znali da koronavirus, kako tvrde pojednici, može da se leči lako ozonom, odnosno terapijom ozoniranja krvi.  

“Ozon se koristi za dezinfekciju spoljnih površina, ali nikome ozbiljnom do sada nije palo na pamet da dezinfikuje organizam iznutra”, kazao je epidemiolog Zoran Radovanović.  

“Ubacivanjem ozona u krv ozon bi se automatski razgradio i formirao vodonik peroksid H2O2 koji bi uništio sve viruse i bakretije”, tvrdi vlasnik TV Pink Željko Mitrović.

“Nikom normalnom ne pada na pamet da takav suptilan mehanizam, kao što je metabolizam krvi, na tako drastičan način povređuje. To je kao da ubacujete kamenu sodu. Ko bi zaista pokušao, ne bi preživeo”, ističe Radovanović.

Uprkos svim upozorenjima pojedinci ne odustaju, a često se proteklih dana hvale i da ozoniranje krvi sada rade i sami.

Ozon u lečenju korone zvanično se još nigde ne primenjuje. Pohvale za taj metod stižu samo iz italijanske Orbisfere ordinacije koja se, kako kažu, bavi umetnošću, kulturom, životnom sredinom, duhovnošću, religijom, pa i medicinom.

“Terapija ozonom nije nova, i koristi se kao vid alternativne medicine, a njeni zagovornici ističu da pomaže kod niza bolesti – od hemoroida i hroničnog umora, preko seksualno prenosivih bolesti i multiple skleroze, pa sve do raka i side (što je i naučno osporeno)”, navodi se na sajtu Raskrikavanje.

“Mi imamo kolege u Italiji koji se bore sa ovom bolešću. Nikome do sada nije palo na pamet da primeni tako šašavu bizarnu metodu”, ističe Radovanović.

Slobodan Savić sa odseka sudske medicine Medicinskog fakulteta u Beogradu napominje da javno prikazivanje ove metode predstavlja nadrilekarstvo.

“Ne razumem zašto me niko ne shvata za ozbiljno, ali nažalost razumeće svi kada se za mesec dana pojave svetski naučni radovi na ovu temu”, poručuje vlasnik Pinka Željko Mitrović. 

Savić kaže da je svoje bivše studenate, koji su danas lekari koji leče od kovida, zamolio da ga informišu da li je bilo gde u Srbiji bilo koji pacijent dobio ovu terapiju.

“I da kažem, odgovori su negativni. Nigde nije primenjeno to lečenje”, ističe Savić.

Za sada oni koji koriste ozon za krv ne saopštavaju cenu tog tretmana, a i ne primenjuju je na drugima, kao što su neke druge mere primenili na zaposlenima u svojoj kompaniji.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here