Pad poverenja građana u Trampa, Putina i Vučića!

0
383

Poverenje građana u predsednika Amerike Donalda Trampa, predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Srbije Aleksandra Vučića ozbiljno je palo, pokazuje najnovije istraživanje koje su sprovele mnoge agencije koje se bave istraživanjem javnog mnjenja, ali i portali poput Galupa, Ipsosa, Inse, Sigme, Europe elects, Politico, Ires, Metropoll, Index, Sifo, Reasearch Affairs, Voxmeter…

Naime, prema sprovedenom istraživanju, rezultati su pokazali da je nastupio pad poverenja kod ova tri predsednika, a zabeležen je rast kod nemačke kancelarke Angele Merkel, francuskog predsednika Emanuela Makrona, ali i kod britanskog premijera Borisa Džonsona. 

Kako Galup tvrdi, prema istraživanju koje je sprovedeno, zabeležen je najoštriji pad poverenja otkako je Tramp preuzeo dužnost predsednika SAD i trenutno iznosi 43 odsto, što je za 5 odsto manje nego što je bilo. Oni navode, a pozivaju se na najnovije istraživanje koje je u četvrtak sprovela agencija Pev, da ovaj pad dolazi jer 65 odsto Amerikanaca misli da je njihov predsednik bio previše spor u preduzimanju velikih koraka kako bi se na najbolji način nosio sa problemima koronavirusa u SAD.

Pored Trampa, istraživanje pokazuje da je poverenje građana oslabilo i kada je u pitanju predsednik Rusije Vladimir Putin, pa je trenutno na 63 odsto, što je za 3 odsto manje.Istraživanje javnog mnjenja FOTO: PrintscreenIstraživanje javnog mnjenja FOTO: Printscreen

Ovo istraživanje pokazalo je i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić trenutno na 48 odsto, što je pad od 3 odsto. 
Istraživanje javnog mnjenja FOTO: PrintscreenIstraživanje javnog mnjenja FOTO: Printscreen

Međutim, još veće poverenje građanja nego što su do sad imali, imaju nemačka kancelarka Angela Merkel, koja ima poverenje 79 odsto građana i beleži rast od 11 odsto. Slična situacija je i sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, koji je trenutno na 40 odsto, što je za 7 procenata više. Britanski premijer Boris Džonson je na 61 odsto, što je porast od 14 procenata.

Izvor: Direktno

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here