Pad prometa kladionica u Srbiji 90 odsto

0
404

Uprkos vanrednom stanju kladionicama u Srbiji je dozvoljeno da nastave rad.

Istina, u nešto izmenjenim uslovima. Naime, Uredbom je propisano da u kladionici nema zadržavanja, ne smeju se služiti pića, ne sme biti više od pet osoba u prostoriji…

Od srede do petka obišli smo desetak kladionica u Beogradu i uverili se da se propisi (uglavnom) poštuju. U većini objekata zatekli smo samo radnike koji rade na uplati (isplati), sa maskom na licu i rukavicama.

Samo u jednoj kladionici (Soccer) u Žarkovu u objektu je bio i jedan igrač. Ostale zvrje prazne što i ne čudi jer je ponuda, blago rečeno, siromašna.

Ne tako davno (28. februara) kladionica Mozzart je svoju listu objavila na 100 strana, a u petak se lista svela na jedan papir, a u ponudi su bili klubovi za koje 99 posto igrača nikada nije ni čulo. Zbog slabog interesovanja i još slabije ponude mnoge kladionice su prešle samo na onlajn klađenje.

Jedna od retkih koja još uvek ima u skoro svim svojim objektima bar po jednog radnika je Mozzart.

– U novonastaloj situaciji prilagodili smo i organizovali rad objekata  u skladu sa svim zahtevima i preporukama koje su dale Vlada Srbije i lokalne samouprave. Uz maskimalno poštovanje i primenu svih zaštitnih mera za sve zaposlene i korisnike usluge –  objašnjava Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija Mozzarta.

Na pitanje da li je tj. za koliko je opao promet Popović je rekao da je poslovanje  jako pogođeno i da je promet je opao za čak 90 odsto. I pored toga on tvrdi da nije bilko otpuštanja radnika

– Nije bilo, niti će biti. Svih 2.500 zaposlenih u Srbiji je obavešteno da će plate biti isplaćivane u punom iznosu u toku trajanja vanrednog stanja, kao i da ne treba da imaju nikakvu bojazan za svoje radno mesto. Svim silama ćemo se truditi da tako ostane i ubuduće. U Mozzartu je mlad kadar od kojih je veliki deo kolega tu od samog početka poslovanja i kompanija  je sigurna da će zahvaljujući svojim resursima najbolje moguće sanirati posledice tragedije koja je zadesila ceo svet, pa i nas.

Mozzart će, tvrdi Popović, nastaviti da pomaže građanima Srbije.

– I pored toga što nam poslovanje jako trpi, naša opredeljenost da budemo društveno odgovorna kompanija ne prestaje ni u ovom teškom trenutku. Donirali smo 10 respiratora zdravstvenom sistemu Srbije, sve sigurne kuće smo opremili televizorima kako bi školarci smešteni u ovim ustanovama mogli da prate nastavu, a uskoro ćemo predstaviti i platformu za volontere,volonterski servis, koju je IT tim kompanije Mozzart razvio i poklonio državnim organima Srbije obećao je Popović.

U Beogradu, Novom Sadu, Nišu… najviše je pekara, apoteka, kafića i kladionica (možda je redosled i malo drugačiji). Zbog toga ne bi bilo loše kada bi i ostale kladionice sledile primer Mozzarta.

Izvor: Danas

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here