Pismo podrške doktorki OB Petrovac na Mlavi

2
10431

U vreme kada se cela nacija bori protiv nevidljivog neprijatelja zvanog KOVID19 virus, koji lagano, ali sigurno odnosi živote naših građana, nemerljivu zaslugu u toj borbi sada imaju zdravstveni radnici.

Ne samo da se bore protiv Korone, nego se bore i protiv još oko stotinu bolesti koje se paralelno svakodnevno pojavljuju u ordinacijama zdravstvenih radnika. Bespogovorno, bez žalbi, mnogo puta prekovremeno i iscrpljujuće kako to lekarski poziv inače zahteva. Niko, pritom, ne radi za aplauze, pohvale, niti hvalospeve koji su, nažalost, ovih dana predmet mnogih senzacionalističkih i ka šou-programu orjentisanih medija.

Sa skafanderima, vizirima, dvostrukim maskama ili petostrukim rukavicama na rukama, mnogi zdravstveni radnici ove opštine sedaju u sanitete i prevoze pacijente prema tercijarnim ustanovama zdravstvene zaštite ne žaleći, kao što je to nekada opevala pesma, da u toj borbi daju i svoje živote, jer lekarski poziv je sada najlepši poziv na svetu i on se radi iz ljubavi prema pacijentu.

Ovih dana se na udaru senzacionalističkog, ne bismo rekli, tabloida, nego najobičnijeg internetskog smeća i otpatka, našla naša koleginica sa inicijalima Ž.Đ. iz Petrovca na Mlavi.

Umesto da za svoja dobra lekarska dela koja je činila i koja čini svakodnevno radeći u bolnici, dobije aplauz kakav je zasluzila, dobila je salvu uvreda, negativnih komentara zaludnog sveta, a sve to pokrenuto je negativnim i neprofesionalnim, uvredljivim i krajnje, neljudskim, objavama na portalu TPK NEWS o poreklu njene bolesti.

Pretpostavljamo da su se na nju najviše obrušili dušebrižnici koji je, inače, i ne poznaju, a možda, kao i uvek u životu, osobe kojima je najviše pomogla.

Bez ikakve težnje da joj dalje otežamo profesionalni život koji je zajedno sa nama  započela u OB Petrovac na Mlavi i koji bi, nadamo se, trebalo sa nama i da zavši sa uspehom nećemo dalje ulaziti u objašnjenja.

Nadamo se da ćete ispravno shvatiti priču o solidarnosti koja nam je, danas, više nego ikada svima nama potrebna.

Vrata zdravstvenih radnika su uvek otvorena za pacijente. Ne želimo da nas hvalite niti da nam aplaudirate, ali sakupite bar mrvu dostojanstva, ako ga imate, da ne prljate naše bele mantile koje, inače, prljamo vašom krvlju, znojem i mukom.

Budite ljudi.

2 KOMENTARA

  1. A šta su joj to spočitavali? Sme li se znati ili da svako odrapi kako mu se svidi. Nemojte tako bez kompletne informacije nešto objavljivati. Baš tako pravite slobodan prostor za slobodne konstrukcije i baš tim novinarstvo čini greh i grešku. Dajte punu informaciju.

  2. Kažite ko je i kako vređao a ako je to ona medicinska sestra žaklina koliko ona ima ljubavi prema pacijenta to je dokazala puno puta kad god bi uletela među jorgane i veliki pozdrav za pola od tih doktora u petrovcu od tri osobe koje su izgubile život jedna od njih u hodniku dom zdravlja jer je nisu pustili kao hitan slučaj ni oni ni hitna pomoć zbog pritiska a pozdtav i od mene kome su kamen u bubregu lečili sa ranitalom i diklofenakom skakanje temperature koje mi nisu ni lečili jer su mi rekli da ne znsju uzrok a ne šalju me dalje zahvalio bi doktorki slađi koja mi je sa samlevenim koskama u prstu rekla da nije ništ zahvalio bih im se za pristojnost i kulturu u hitnoj pomoći gde je za utvrđivanje razloga dolaska pacijenata njihovo utvrđivanje zdravstvenih problema i izbacivanje pacijenata iz hitne pod izgovorom da se foliraju zadužen med. tehničar iz požarevca kome su pisali peticiju sa 500 potpisa da se džukela protera ne samo iz hitne negi i iz opštine bio je par meseci na produženi godišji odmor i vraćen je čim se prašina slegla hvala i ovom urologu što dolazi četvrtkom i laže me da nemam kamen u bubregu koji je snimao rendgenom a odmah posle par meseci završio sam opet u hitnu od to nevidljivog kamena da ne spominjem ostale starlete i sponzoruše što tu pod znacima navoda rade

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here