Pivo Korona privremeno prestaje da se proizvodi

0
241

Meksička kompanija koja pravi svetski poznato pivo “Korona” saopštila je da privremeno stopira proizvodnju.

Vlada Meksika je ove nedelje objavila vanredno stanje zbog epidemije virusa korona i naredila suspenziju neesencijalnih proizvodnih aktivnosti u zemlji.

 Prema jučerašnjim podacima, u Meksiku je obolelo 1.510 ljudi, a 50 je podleglo zarazi. 

Najpoznatije meksičko pivo “Korona”, koje se izvozi u 180 zemalja sveta, privremeno prestaje da se proizvodi od nedelje. 

Pandemija virusa korona je uticala na ekonomski pad na globalnom nivou, a kompanija koja je vlasnik piva “Korona” preživljava veliku krizu jer taj brend deli ime sa virusom od kojeg strahuje ceo svet. 

U poslednja dva meseca otkako se virus korona proširio Kinom, kompanija je pretrpela gubitak od 132 miliona funti u vreme kada je očekivala snažan skok u prodaji zbog Kineske nove godine. Ovo je najgore poslovanje “Korona” piva u poslednjih deset godina. 

Kako se navodi, jedno istraživanje je pokazalo da čak 38 odsto Amerikanaca ne želi da kupuje ovo pivo, dok je na Guglu sve popularnija pretraga “Korona pivo virus”, koja šteti brendu. 

Pored imena koje je sada postalo odbojno, gubici su povezani i sa izolacijom jer se manje ljudi druži i izlazi, a tržište ovog napitka se zasniva upravo na noćnom životu.

Autor: Tanjug, Blic Izvor: 021.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here