POČELA KAMPANJA? – “Budućnost Srbije” ili budućnost SNS-a na izborima

0
462

Predsednik države Aleksandar Vučić, koji je ujedno i lider SNS-a, i formalno je krenuo u kampanju pod nazivom “Budućnost Srbije” u kojoj će obići više od 100 opština, predstaviti šta je sve uradila njegova vlast i šta će, kako je rekao, uraditi u budućnosti. Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković nije isključio mogućnost da je ova kampanja povezana sa raspisivanjem vanrednih parlamentarnih izbora. Iako najava ove kampanje dolazi sa funkcije predsednika države, nije poznato ko će je finansirati – da li Srpska napredna stranka, čiji je lider, ili će troškove pokriti svi građani Srbije.  Na pitanje da li je za kampanju šefa države planiran novac u budžetu, njegov generalni sekretar Nikola Selaković izjavio je da je “sve transparentno”.

Aleksandar Vučić na otvaranju Žeželjevog mosta Foto: Srđan Ilić
Aleksandar Vučić na otvaranju Žeželjevog mosta Foto: Srđan Ilić

Kampanja predsednika države započela je juče objavom spota na Jutjubu, u kojem je najavljeno da će građanima predstaviti rezultate postignute u svim delovima zemlje u prethodnih sedam godina i planove za dalji razvoj Srbije. Već danas biće održan prvi skup u Vranju, a putem spota građani su pozvani da dođu na razgovor sa Aleksandrom Vučićem.

Mada spot izgleda kao predizborni, generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da se “ovakve kampanje vode i u drugim državama”.

“Važno je da građani vide šta je učinjeno zahvaljujući njima. Oni su nedvosmisleno podržali ovakvu vlast, koja sada pokazuje šta je uradila”, rekao je Selaković na RTS-u i dodao da odluka o kampanji nije doneta iznenada, jer “Vučić ne radi iznenada” i  “ne donosi ishitrene odluke”.

Gostojući na javnom servisu, Selaković nije precizirao ko će finansirati Vučićevu kampanju. Na pitanje da li je za nju planiran novac u budžetu, on je uzvratio kontrapitanjem: “Na šta mislite da je planiran novac kada predsednik obilazi svoju državu?”

“Sve što se toga tiče je transparentno”, dodao je Selaković. 

Na konstataciju da se na osnovu svega što je rekao može zaključiti da kampanja “Budućnost Srbije” nema veze sa eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima, Selaković je prokomentarisao: “Ja to nisam rekao.”

“Znate da u SNS-u uvek postoje ljudi koji su za izbore, ali je predsednik taj koji donosi odluku, jer je najsposobniji i najmudriji”, dodao je on.

Vučić: Želja mi je da razgovaram sa Srbima i Albancima, a posebno sa Srbima

Kampanju “Budućnost Srbije” Aleksandar Vučić je najavio neposredno nakon što je na društvenim mrežama i četiri televizije sa nacionalnom frekvencijom pušten spot SNS-a, u kojem se ismejavaju lideri opozicije Dragan Đilas i Vuk Jeremić i građanski protesti.  Vučić je tada rekao da će u njegovoj kampanji sa građanima razgovarati o tome šta je sve “dobro urađeno” i “šta planira da radi u budućnosti”.

“Ne mogu da kažem da ću svaku opštinu da obiđem, ali više od 100, možda 120 opština ću obići. Hoću da čujem njihove primedbe šta je to što tišti ljude”, naveo je on.

Vučić je istakao da želi da građanima ukaže na to koliko je fabrika, škola i vrtića izgrađeno i dodao da mu je želja da ode u Trgovište, Bujanovac i Preševo gde želi da razgovara “i sa Srbima i Albancima, ali posebno sa Srbima”.

Izvor: Insajder 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here